Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Bad Teacher – Recension

Elizabeth (Cameron Diaz) är läraren from hell. Hon svär och är fullständigt ointresserad av sina elever. Hon bryr sig bara om en sak; tjäna så pass mycket pengar att hon har råd att köpa sig ett par plast-tuttar.  När en ny lärare börjar på skolan byter Elizabeth fokus. Hon vill ha honom. Plötsligt befinner hon sig i en ny värld där hon kämpar mot skolans mest älskade lärare om vem som ska vinna hans hjärta.

Det finns en sak som jag fann intressant med den här filmen. Det är att Cameron Diaz är ett svin från första till sista stund. Någon sådan sak skulle aldrig accepteras i vårt filmland. Karaktären ska, nej, MÅSTE utvecklas. Annars ”känner” man inte för karaktären.

Nog så.

För i övrigt är Bad Teacher en film i samma stil som Bad Santa. Jag gillar det överhuvudtaget inte. Om jag tvingas se en film som är plump, brukar jag vanligtvis ge efter åt något skämt under filmens gång. Man vet ju vad man ska få men under Bad Teacher kan jag inte ens tvinga fram ett leende, det är för satans tråkigt och bara, ja- plumpt.

Manusförfattarna Gene Stupnitsky och Lee Eisenberg, som skrivit mycket till amerikanska Office, har helt släppt den subtila Office-humorn och kör ”all in” med billiga sexskämt och billiga poänger. Ibland känns det som om deras 14-åriga söner brutit sig in i pappornas datorer och skrivit en två timmars lång fantasi om den sexiga lärarinnan. Det är pubertalt och rakt igenom trist.

Om du gillar repliker som “I’m gonna suck your dick like I’m mad at it” så kommer ni ha en underbar tid i biomörkret.

Ni andra rekommenderar jag att istället spara pengar och att njuta av sommarvärmen.

Bad Teacher har premiär 25 juni


4 COMMENTS

  1. Var extremt tveksam till filmen tills jag läste detta: ”För i övrigt är Bad Teacher en film i samma stil som Bad Santa”. Med andra ord kan den ju inte vara dålig?

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *