Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Big Momma, Sådan Far, Sådan Son – Recension

Jag erkänner. Jag kan vara en av få som tycker att Martin Lawrence är rolig. Hans fullständiga överspel och miner har fått mig att skratta många gånger.

Fram till nu.

Big Momma 3, eller sådan far, sådan son, som den heter, är bland det sämsta, tråkigaste, skrikigaste och uslaste jag sett på mycket länge.

Informationen om filmen lyder:

”Martin Lawrence är tillbaka i STORform som FBI-agenten med den ultimata förklädnaden: Big Momma. Som förstärkning plockar han denna gång in sin brorson”.

Martin Lawrence och hans son, eller styvson (varför han är styvson och inte bara son, vet jag inte men det finns säkert en anledning till det. Eller? Nej.) bevittnar ett maffiamord och måste gömma sig på en flickskola där även ett mycket viktigt USB-minne finns, som maffiaoffret gömt. USB-minnet innehåller info om maffian och är allt som behövs för att få honom fälld.

Martin Lawrence som ÄR polis, skulle alltså kunna åka till flickskolan med hela SWAT-teamet, stänga ner skolan och leta upp det där minnet och så var det klart.

Gör han det?

Nej, han gör det nästbästa och klär ut sig till Big Momma istället. Okej?

Hans son (eller styvson) som efter att ha sett mordet har ett pris på sitt huvud, borde väl skyddas av polisen 24/7? Såklart. Ska vi göra så? Va? Inte?

Okej vi gör det näst bästa – han får också klä ut sig till tjej.

Jag fattar att man inte bryr sig om logiska luckor i en Big Momma-film men ärligt talat, det här är så dåligt och dumt att ni verkligen borde dra på er en fatsuit och gömma er (flickskola någon?) så fort ni hör att någon vill ta med er på detta haveri.

Om ni fortfarande känner er osäkra på om den här filmen ändå är något att ödsla tid på ger jag er filmens tre populäraste skämt. Populäraste? frågar ni kanske. Ja, populäraste, med tanke på att dessa tre ”skämt” återkommer flera gånger under filmen.

  1. Big Mommas son (styvson) glömmer bort att prata som en tjej och blir då nypt i pungen av Big Momma och börjar prata i falsett.
  2. Big Momma dansar tjockisdans.
  3. Big Momma skriker ”Daaaaaamn girl!” så fort han/hon får feeling.
Så sjukt roligt. Bli nypt i pungen så man pratar som en tjej...

Skrattade du av något av dom tre skämten, rekommenderar jag filmen.

Om inte – hämta fatsuiten.

Big Momma, sådan far, sådan son har biopremiär 18 mars

Trailer till Big Mommas: Like Father, Like Son från rstvideos trailerarkiv.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *