Senaste Kommentarer

Top Commenters

Dark Touch – Recension

Inlägg av Måns Lindén den 2 juli 2014 i

Film Recension

large_dark_touch_1_pubs

Dark Touch

Dark Touch verkar till en början vara en film om ett hemsökt hus. Flickan Niamh återvänder hem till sina föräldrar och är illa däran och rädd. Något har hänt – oklart exakt vad. Tämligen omgående bryter helvetet löst. Möblemanget flyger runt och huset blir en dödsfälla. Den enda som överlever är Niamh. Men vad var det som utlöste ondskan? Var det yttre krafter eller var det i själva verket Niamh?

Dark Touch är en effektivt berättad skräckfilm som mestadels utspelar sig i det slutna rummet. Genom tillbakablickar avslöjas roten till Niemhs trauma och de krafter som hon inte kan kontrollera. Filmens kärna är hur man som offer hanterar och ventilerar de grövsta av övergrepp. Dark Touch skildras nästan uteslutande ur barnens perspektiv och deras aningslöshet inför ondskans konsekvenser är kanske det mest skrämmande med hela filmen.

Mörkret blir kompaktare allt eftersom filmen närmar sig klimax men dessvärre haltar det en aning när säcken ska knytas ihop. Det blir mer amerikanskt än japanskt vilket är synd med tanke på det konsekventa berättandet fram till finalen. Filmen är hur som helst väldigt sevärd och Missy Keating som spelar Niemh undviker alla de manér man vanligtvis stör sig på hos barnskådespelare.

Dark Touch släpps på DVD och VOD den 2 juli

betyg4


Skrivet av Måns Lindén

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg