Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Darkest Hour – Trailer

Efter succén med The Killing får nu Joel Kinnaman äntligen göra sin långfilmsdebut i Hollywood. Med det sagt så har det åter blivit dags för en utomjordisk attack mot moder Jorder, denna gång i Ryssland. Fem amerikanska ungdomar turistar i huvudstaden när katastrofen drabbar världen och de fem ungdomarna måste nu ta sig genom ett härjat och farligt Moskva i jakt på fler överlevande.

Orkar du med fler civilister som skall bekämpa en hel utomjordisk ras så föreslår jag att du kikar på trailern till The Darkest Hour nedan.

Förutom Kinnaman så ser vi också stjärnskottet Emile Hirsch och Olivia Thirlby och som producent står Timur Bekmambetov, mannen bakom Wanted, vilket märks väldigt väl. CGI-effekterna haglar tätt och pistolkulorna filmas i slow-motion. För regin svarar Chris Gorak, en art-director som nu debuterar i regissörsstolen. När dessa två herrar slår sina kreativa huvuden ihop bör vi i rimlighetens namn få en visuellt fulländad film. Frågan är väl bara hur mycket krut man egentligen lagt på att bygga upp en intressant story?

4-3-2-1-0 Nu kommer jag! Ni har väl inte gömt er inne i moderskeppet igen va?

Trots den lilla twisten att det är vår elektricitet de vill åt den här gången så är konceptet oerhört uttjatat i år. Var och varannan film och TV-serie handlar om utomjordingar som vill oss illa. Det har såklart gjorts mängder av fantastiska produktioner i genren genom tiderna men jag är dock tämligen övertygad om att The Darkest Hour inte kommer att sälla sig till dessa. Skall jag vara helt ärlig så känns det mest intressant att se hur vår svenska blivande superstar klarar sig. I övrigt känns det som mycket yta, lite innehåll.

The Darkest Hour har svensk biopremiär 6:e januari 2012.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."