Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

David Fincher gör en Apple och släpper ett mellanting

Hur gör man en Apple? Jo, först bygger man upp förväntningarna genom att läcka en teaser med ett riktigt mäktigt innehåll för att flera månader senare göra en hel värld besviken när man istället presenterar en relativt tråkig och slätstruken produkt. Nu försöker man släta över det hela och göra allt bra igen genom att lägga allt fokus på mellantinget där köparen inte riktigt får allt som utlovats men där ändå russinen har plockats ur kakan och vill man sedan se den färdiga produkten på marknaden, ja då får man man vänta i evigheter. Den andra trailern till The Girl With the Dragon Tattoo är här.

Precis som tidigare är det kallt, hårt och färglöst men vansinnigt snyggt där en ärrad Daniel Craig med en likblek Rooney Mara känns helt rätt för rollerna som Blomkvist och Salander samtidigt som Trent Reznors magiska monotona ljudmattor väver in storyn med en isande obehaglig förnimmelse av ren ondska.

Nikotin minskar kroppens yttre organismers blodomlopp och orsakar blekhet i huden

The Girl With the Dragon Tattoo har egentligen alla ingredienser för att bli en megasuccé. Man har en intrikat mordhistoria regisserad av en av vår tids absolut vassaste regissörer. Rollistan är oerhört stark med både rutinerade namn och nya stjärnskott. Det enda som talar emot är givetvis att samma film redan gjorts i Sverige så sent som 2009. Även om jag i regel är negativt inställd till re-makes så kan jag ändå förstå och uppskatta att Hollywood gör om japanska skräckfilmer, nya zeeländska dramer och engelska komedier som normalt kanske inte hade nått den stora publiken men när det gäller film från mitt eget land så känns det helt plötsligt väldigt konstigt och varför skall jag egentligen offra två timmar på en mordgåta där både uppsåt och gärningsman fortfarande ligger friskt i minnet? Svaret är David Fincher. Jag kan inte längre räkna antalet gånger jag sett om Se7en trots att jag kan hela filmen utantill. Det är känslan, miljöerna och skådespeleriet jag inte kan få nog av och kan Fincher fortsätta förmedla den känslan så kommer jag säkert att se The Girl With the Dragon Tattoo både en och två gånger.

The Girl With the Dragon Tattoo har svensk biopremiär den 21:a december.

 

1 COMMENTS

  1. Det ser bättre ut än förut men kommer inte i närheten av teasern. Det börjar bli lite väl tydligt att det är en remake av Män som hatar kvinnor nu.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."