Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Det stora blå – vad hände sen?

I år är det trettio år sen Det stora blå hade premiär. En film som många tycker är skittråkig, medan andra blir helt lyriska bara av att tänka på den. Jag befinner mig i den sistnämnda kategorin. Inte minst för Enzo och hans bil, de hänförande dykscenerna och Rosanna Arquette som satte mitt 13-åriga hjärta i brand.

Men vad hände egentligen med tre huvudrollsinnehavarna efter Det stora blå? Det tar vi en närmare titt på här.

Jean-Marc Barr

Som relativt färsk skådis vid genombrottet med Det stora blå gick han vidare med framförallt ett långt samarbete med Lars von Trier. Han medverkar i hela sju av danskens filmer; Europa, Breaking the Waves, Dancer in the Dark, Dogville, Manderlay, The boss of it all och Nympho()maniac. Efter en sådan monumental insats är det kanske inte så konstigt att han även är gudfar till von Triers barn.

Han är också med i Blurs video till Charmless Man.

Rosanna Arquette

Från att varit med i 80-talsklassiker som Susan, var är du? och Det stora blå är det i princip bara rollen som knarklangarfru i Pulp Fiction som står ut från hennes CV. För trots att hon har varit och är mycket aktiv fortfarande med hela 150 poster på IMDb måste filmerna antingen vara för dåliga eller för smala för att i alla fall jag ens ska ha noterat dem. Hon hade en roll i sex avsnitt av TV-serien Ray Donovan för några år sedan, och har även regisserat ett par dokumentärer. Men innan hon får en större roll att briljera i får hon finna sig att stå i skuggan av lillasyster Patricia.

Jean Reno

Efter att lackat om sin Fiat i Det stora blå gick han vidare som the cleaner i Nikita, medeltida tidsresenär i Visitörerna och så småningom yrkesmördare igen i mästerverket Leon. Men därifrån har han tyvärr inte haft en helt upphetsande karriär. Visst, kända filmer som Mission: Impossible, Godzilla, Ronin, Da Vinci-koden och Rosa Pantern-remakes där han gjort halvstora roller finns med i listan. Men det är ju inga höjdare direkt. Så även om han fortfarande är väldigt aktiv lyser de minnesvärda insatserna med sin frånvaro.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.