Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Dollhouse – Recension

Dollhouse-0

Fem ungdomar bryter sig in i en fett lyxig kåk i Dublin och startar världens rövarparty. Alla utom Jeannie som tar det märkligt lugnt.

När de andra röker på, kastar gröt på varandra, slänger ut möbler från andra våningen och super sig apfulla smyger hon undan för sig själv. Hon bär nämligen på en hemlighet. Eller två snarare om man skall vara petig. Men det är i alla fall inte en tillfällighet att de gör inbrott i just detta hus.

Dollhouse

Gänget är ganska kreativt när det gäller att trasha huset. Jag gillar framförallt när de bokstavligen vänder upp och ner på ett rum genom att spika, borra och limma fast möbler och annat i taket. Galenskaperna fortsätter hela natten och rundas av med en bonfire ute på terrassen av diverse möbler och indiandans. När gryningen kommer är det dags för den stora skrällen, Jeannies hemlighet nr 2. Det blir en ganska märklig final minst sagt.

Dollhouse-1

Dollhouse ger ett ganska förvirrat intryck, och jag gissar att den unga ensemblen har ett tämligen obefintligt manus att följa. Relativt oprövade regissören Kirsten Sheridan får leva med att stå i pappa Jim Sheridans skugga ett tag till. Jag kan dock tänka mig att ungdomar kan attraheras av detta, och exempelvis soundtracket är det bra tryck i. Scenen då de kör igång modern dans till Edvard Griegs I bergakungens sal bjuder också på en skön kontrast.

betyg2

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.