Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Don’t Be Afraid of the Dark – Official Trailer

En riktig bra skräckfilm bygger i min mening främst på två saker, obehagliga miljöer och en otäck stämning som sakta men säkert byggs upp tills den kryper upp under skinnet på en och håller dig kvar i ett järngrepp ända tills sluttexterna rullat ut. Avhuggna lemmar och tortyr i alla ära men inget slår en riktigt obehaglig psykologiskt påfrestande skräckrulle. Asiater och Spanjorer är fenomenala på att förmedla just den känslan och bland de allra främsta rankar jag Guillermo del Toro. Med El Orfanato eller Barnhemmet närmast i minnet så har man nu äntligen släppt den officiella trailern för del Toro’s nya efterlängtade film, Don’t Be Afraid of the Dark och det ser ut att bli en helvetesresa från början till slut.

Don’t Be Afraid of the Dark är en remake på en film från 1973 (som jag inte har sett) och handlingen i sig är väl inte superoriginell direkt. Kvinna, man, barn bosätter sig i stort, gammalt skitläskigt hus in the middle of fucking nowhere där solen aldrig lyser. Stort skitläskigt hus vilar på hemska minnen som plötsligt väcks till liv. Vidriga monster som hemsöker stort skitläskigt hus vill göra barn illa och äga dess själ. Kvinna, man vill skydda barn från vidriga monster, börjar rota i gamla hemligheter som borde förblivit begravda.

I rollerna ser vi Guy Pearce som sällan gör en dålig film, Katie Holmes som sällan gör en bra film och Bailee Madison som det stackars utsatta barnet.

"Fear of the dark, fear of the dark. I have a constant fear that something's always near"

Trailern ger mig gåshud och jag vill se Don’t Be Afraid of the Dark nu med en gång! Det här känns galet lovande och jag kan inte se hur detta inte skulle kunna bli riktigt jävla bra för att tala ren svenska! Den enda svaga länken är, som jag ser det, Katie Holmes som dessutom har suttit i husarrest och fött barn i hur många år som helst nu men samtidigt litar jag på min spanjor och hans fingerspitzgefühl och vem vet, kanske får Katie nu sin upprättelse och slår mig rejält på fingrarna med en insats som får mig och resten av världen att se henne med helt andra ögon. Jag menar, Tom har ju till och med gett henne tillåtelse att filma igen så vem vet.

Don’t Be Afraid of the Dark har premiär 23 september i år

5 COMMENTS

  1. Vill bara komma in med besservisser-pekpinnen och påpekar att Del Toro bara producerade ”El Orfanato”, den regisserades av den relativt nya Juan Antonio Bayona. Den här regisseras av den, på filmsidan, helt gröna Troy Nixey och Guillermo sitter bakom producentskrivbordet och satt med vid datorn när manuset skrevs. Personligen måste jag tyvärr säga att den här trailern inte ”gör det” för mig, det känns som ännu en generisk skräckfilm där man slängt in en massa ”läskiga” CGI-monster som ska ”skrämma” oss i stället för att fokusera på att bygga upp just den obehagliga och krypande stämning som Måns, och även jag, söker i en skräckfilm. Jag blir ganska besviken eftersom jag hade hoppats på att det här skulle bli bra och jag hoppas att trailern är en av dom trailers som gör filmen en otjänst.

  2. Vad hade jag gjort utan dig Alex, min boj i filmnörderibukten! Det stämmer givetvis det du säger. Jag skyller på dålig research från min sida. Faktum är att jag hela tiden gått i villfarelsen att del Toro faktiskt regisserade El Orfanato men nu när jag gick in på imdb och kollade så var det ju mycket riktigt Bayona som borde creddas. Dock tror jag som sagt att detta blir riktigt jävla bra och om CGI-monstren är hälften så bra som i Pans Labyrint så är jag nöjd.

  3. Motorsågsmassakern är en av de få filmer som jag inte är sugen på att någonsin se igen. Satt helspänd hela filmen (förvånad att jag inte hade träningsvärk dagen efter), precis som när jag fick en rotfyllning. Fantastisk.

  4. Motorsågsmassakern är en av de få filmer som jag inte är sugen på att någonsin se igen. Satt helspänd hela filmen (förvånad att jag inte hade träningsvärk dagen efter), precis som när jag fick en rotfyllning. Fantastisk.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."