Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

All About the Feathers – Recension

All About the Feathers 6

Säkerhetsvakten Chalo vaktar något, vad är aldrig helt klart. Han håller i alla fall till i ett gistet skjul och fördriver tiden genom att försöka fixa mottagningen på tv:n eller bara rulla tummarna i största allmänhet. Ibland kommer chefen förbi, en riktig småpåve. Chalo vill ha en tupp. Dag in och dag ut tjatar han på en snubbe om att få köpa dennes tupp. Till sist ger snubben med sig. Tuppen blir Chalos bäste vän, men den orsakar besvär för omgivningen, och därmed i förlängningen för Chalo – något som dock inte tycks bekomma honom nämnvärt. Det verkar heller aldrig heller bli någon tuppfäktning, anledningen till att tuppen köptes från början.

All About the Feathers 1
Kärleken till en tupp

All About the Feathers är inte de stora gesternas film. Den är minimalistisk och återhållsam. Livet har sin dråpliga gilla gång och det förmedlas i långa stillbilder. Den har också ett birolls-galleri som roar: Hembiträdet, den trumpetspelande pojken samt den troende kåkfararen som blir tvungen att torka arslet med bibelsidor.

En varm film med underhållande skruvad humor. Jag lämnar biografen lite mindre cynisk än när jag klev in. En skön men kortvarig känsla, snart är jag åter mitt vanliga jag.

All About the Feathers visas för sista gången på Stockholms filmfestival den 14 november. Filmen saknar tyvärr svensk distribution. De internationella rättigheterna innehas av Urban Distribution International.

betyg3

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *