Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Final Destination 5 – Trailer

Hur mycket kan man mjölka ur en filmserie innan vi filmälskande människor blir förbannade när man ständigt ifrågasätter vårt intellekt genom att ge ut samma film gång på gång? Och hur korkad är den där döden egentligen som åter låter sig luras av ungdomar som knappt gått ur skolan? Det är denna typ av frågor som dyker upp i min skalle när nummer 5 i filmserien Final Destination snart når svenska biografer. Här är i alla fall den senaste trailern:

Till femman har man plockat in en ny manusförfattare, Eric Heisserer som tidigare gjort sig skyldig till den brutala våldtäkten på Terror on Elm Street förra året. En re-make av originalfilmen från -84 som verkligen trampade på allt som var heligt inom skräckfilmsgenren.

"Håll dig till mig. Jag räddar dig så att du kan dö på ett snyggt sätt senare, ok?"

Ja, som ni själva ser så är det exakt samma skit igen. Ett gäng kids lurar döden, varpå döden blir förbannad och kräver deras liv retroaktivt. Det var rätt ”kul” och originellt i början men nu blir man ju bara trött. Man vet redan slutet, man vet att byggnader kommer att rasa och man vet att collegetjejer kommer att skrika högljutt i 90 minuter. Numera vet man också att allt kommer att ske i 3D. Blir det bättre för det? Nej!

Jag begraver Final Destination bredvid Saw, lämnar kyrkogården för filmserier som borde slutat när de var på topp. Utan att vända mig om låter jag den tunga grinden bakom mig slå igen och jag kan bara hoppas att fanskapet inte återuppstår!

Final Destination 5 har biopremiär 9:e september i år.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."