Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Första klippet från superhjältefilmen Thor

Marvel Studios och Paramount pictures har nu släppt ett första klipp från kommande Thor, superhjältefilmen om den mäktiga men arroganta krigaren Thor som kastas ut från Asgård och skickas för att leva bland människorna på jorden.

Det har släppts ett par trailers tidigare, men det här är den första riktiga scenen som släppts, och den utspelar sig alldeles efter att Thor (Chris Hemsworth) hittas på jorden av Jane Foster (Natalie Portman), Darcy (Kat Dennings) och deras professor (Stellan Skarsgård).

Thor regisseras ju av Kenneth Branagh, denna brittiske mästare av Shakespeare-tolkningar, och det ska bli intressant att se om det har någon tydlig påverkan på filmens karaktär eller inte. Det här klippet är dock inte tillräckligt långt för att man ska hinna få en uppfattning om det…

Det är ju sjukt mycket superhjältefilmer på gång nu, och det är lätt att bli lite cynisk när Marvel både gör film av The Avengers där flera av deras hjältar kämpar tillsammans, och innan dess dessutom passar på att göra enskilda filmer om de hjältar som de ännu inte gjort film av – som Captain America och Thor.

Men – jag måste erkänna att jag gillar det. Det är klart att de vill tjäna pengar, men om det blir bra och mäktiga superhjältefilmer, så fine! Och just det att The Avengers, Captain America och Thor utvecklas samtidigt gör också att det blir konsekvent när det gäller rollsättningar och karaktärer. Samma skådisar spelar alltså tidigare nämnda superhjältar i de enskilda filmerna som i ”samlingsfilmen” The Avengers. Robert Downey Jr (min favorit-superhjälte-skådis), Scarlett Johansson, Samuel L Jackson och Clark Gregg upprepar också sina roller från Iron Man– filmerna. Och Clark Greggs karaktär agent Phil Coulson är även med i Thor!

Allt det här tillsammans gör ju att det universum som alla dessa hjältar verkar i blir mer utvecklat och mer detaljerat, och ja, jag erkänner, min nördiga sida gillar detta skarpt….

Hämnarna är samlade. Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Captain America), Samuel L Jackson (Nick Fury), Robert Downey Jr (Iron Man), Jeremy Renner (Hawkeye), Mark Ruffalo (The Hulk) och Joss Whedon (manus & regi)

Men, det som ändå är största anledningen till att peppen inför The Avengers är så stor för mig är att det är Joss Whedon som är regissör och en av två manusförfattare. Mannen som bland annat skapat de fantastiska tv-serierna Buffy The Vampire Slayer och Firefly, och som är mästare på fyndig, smart dialog. Han har även skrivit manus till flera tecknade serier, som Astonishing X-men och serier som utgår från Buffy och Firefly-världarna, och känns som helt rätt person för The Avengers-projektet.

Hoppas hoppas att mina förväntningar inte kommer grusas!

Thor har premiär i USA den 6 maj, Captain America den 22 juli, och The Avengers den 4 maj 2012.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.