Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Fruntimmersveckan är här!

Idag startar den så kallade fruntimmersveckan och därför kickar vi igång sexdagarssvit fylld av kvinnor, tjejer, flickor och transgender. Alla som räknar sig till gruppen helt enkelt. Vi kommer att hylla, diskutera, reflektera och bara gotta oss i kvinnligheten.

Och vad är det som är kvinnligt då? Ja, det är ju en fråga som är lika lätt som svår att svara på. På film blir vi ofta serverade en ganska snäv gestaltning av kvinnor som det inte alltid är så lätt att förhålla sig till. Det är förstås ingen slump. Det har varit en lång väg för att förändra normerna för kvinnor. Att vi kan ha olika storlek, hudfärg, kroppar,  intressen, sätt att vara och drivkraft i livet borde inte vara någon större chock längre. Men egentligen: bara det att ordet ”fruntimmer” i almanackan höjer så få ögonbryn känns lite talande för att det kanske inte är någon självklarhet. Hur som helst, sex tjejnamn i rad har namnsdag och  vi kommer att dra vårt strå till stacken för att ge en mer nyanserad bild av kvinnlighetens många ansikten.

Har du själv något du vill lyfta, så gör gärna det. Antingen som sommarskrivare (maila isf text till sommarskriv@onyanserat.se) eller bara genom att dela något på vår Facebooksida.

Okej, då kör vi! Fruntimmersveckan, here we come!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.