Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Gentlemen – Trailer

gentlemen

Mikael Marcimains filmatisering av Klas Östergrens roman Gentlemen kommer få världspremiär på den internationella filmfestivalen i Toronto, meddelas det. Mycket roligt för alla inblandade såklart, och för oss tittare är det också roligt att det nu finns en trailer!

Gentlemen handlar om ”excentrikern Henry Morgans osannolika liv. En virvlande och böljande berättelse, fylld av vapenhandel, människosmuggling, kärlek, Görings gamla säng och en begraven guldskatt”.  Jag har inte läst Klas Östergrens förlaga (han har också skrivit filmmanuset), utan min förväntningsfulla känsla inför denna film beror på övriga inblandade. Mikael Marcimain har ju tidigare gjort fantastiska Call Girl och fina serien Upp till kamp, och bland skådisarna här finns namn som David Dencik (har han någonsin gjort en dålig insats?), Ruth Vega Fernandez, Pernilla August och Magnus Krepper.

Och precis som tidigare Marcimain-verk ser det oerhört snyggt och genomarbetat ut, och precis som tidigare utspelar sig historien inte i nutid. Och han har ju visat förr att han kan det här med att få till den tidsenliga looken. Men, om man som jag inte har läst boken, får man inte direkt mycket hjälp från trailern när det gäller vad filmen faktiskt handlar om. Nåväl, biopremiär är ju först den 5 december, så antagligen får vi oss några fler trailers till livs innan dess.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.