Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Goa gubbar lyfter ”Centurion”

Jag och Christopher brukar emellanåt se film tillsammans. I regel brukar vi välja filmer där vi redan på förhand vet vad vi kommer att tycka efteråt. Vi har båda en förkärlek för ”dåliga” filmer. Eller som vi brukar säga här på onyanserat; ”lugna filmer”.

”Centurion” är en helt klart en sån film. Det räcker ju med att titta på affischen för att fatta det. Men eftersom både McNulty från ”The Wire” och min personliga favorit Michael Fassbender medverkar höjdes ändå mina förväntningarna en smula . Att det dessutom är regissören bakom ”The Descent” som pekat med hela handen gör ju inte saken sämre.

Eller?

Filmen var, helt enligt förväntningarna, ganska så medioker. Sandaler och svärd, fast på keltiska myrar istället för sanddynor i mellanöstern. Förutsägbar, enfaldig och helt galet våldsam.

Men.

Den var riktigt snygg att titta på. Rent visuellt får den tveklöst fem ylande onyanseratgubbar. En twitter-kamrat tipsade om att post production-bolaget Filmgate från Göteborg ligger bakom många av specialeffekterna.

Om ni som jag är intresserad av processen bakom hur det har gått till tycker jag ni ska klicka här. I den högra kolumnen ligger 17 st före/efter-klipp där man får se hur Filmgate har trollat med bilderna och fått budgeten på 10 miljoner pund att se åtminstone tio gånger så stor ut.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".