Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Tips på Halloweenfilm!

Jag har många anledningar till att älska Halloween, dels för att jag kan gå ut praktiskt taget oklädd, med mitt numera välkända icke-leende och gårdagens smink över hela ansiktet, och skylla på att jag är utklädd till Leila K. Men också för att det plötsligt blir helt okej att öppet diskutera det bästa sättet att stycka och förvara ett lik. Eller varför inte  det perfekta mordet, eller för all del hur barnblod egentligen smakar, skiljer det sig mycket från till exempel oskulders blod eller blodet från en byhora?

Kurslistan över bestialiska processer är dignande och ljuvlig och jag älskar’t. Precis som jag vet att många av er också gör, jag har därför sammanställt en lista över de filmer som jag gillar mest. En smula kontroversiellt kan tyckas ,eftersom flertalet av dem undgår min annars rätt hårda mall för vad som är bra film. Men det är ju Halloween, ingen bryr sig om manus eller foto,huvudsaken är att folk dör.

Silent Hill

Första gången jag såg denna  befann jag mig mitt i ett strömavbrott på nån gudsförgäten herrgård, någonstans mitt ute i ingentinget (Nacka).Det slutade med att jag fick ringa över en”reservplan” 03.30(tack speed-dial). Spelen om Silent Hill har satt skräck i hela generationer. Filmen följer i dess fotspår. En av de få lyckade filmatiseringarna av ett kultförklarat spel. Snyggt filmat, schysst plot och  rent sådär allmänt skitläskig. Se den, gärna full och inte ensam.

The orphan

Jag var inte sådär överdrivet impad när jag såg trailern till denna och filmfotot lämnar mycket att önska, men den kompenserar med en minst sagt intressant plot-twist och finfin insats från huvudrollsinnehaverskan. En film som definitivt lär dig att tänka två gånger innan du adopterar ett barn. Inte jätteläskig, mest bara obehaglig.

The Exoricist

Ingen skräck/thiller-lista är komplett utan denna. En klassiker som man säger. Det har gjorts en hel del försök till uppföljare, ingen kommer i närheten. Se den, älska den eller hata den. Men gör för fan inte om den, igen.

Saw-Originalet

Saw innebar en nytändning för den psykologiska skräckfilmen, något som tydligen steg manusteamet åt huvudet, för efter det bokstavligen sprutar det ut uppföljare till min stora förfäran. De sov tydligen under lektionen om”hur man bygger odödliga koncept”, sucks to be them för första Saw-filmen är en klassiker. De borde stannat där.

Battle Royale

Filmernas film! Det meningslösa våldets främsta fanbärare. Som Robinson fast roligt. Jag skulle kunna fortsätta falla i korinter i evigheters evighet men det har jag inte tid med(jag har godis att tigga, bro’s before hoes som ni vet.) Detta är en av anledningarna till att jag älskar asiatisk film, de har inga skrupler whatsoever. Se och lär Svensk Film.

Alla filmer finns givetvis på dvd, behöver du assistens till Silent Hill är det bara att maila, glöm inte popcornen!

1 COMMENTS

  1. Om man dessutom vill ha några habila skräckfilmer med tema Halloween så kan rekommendera just "Halloween", den första av originalfimerna och även den första av Rob Zombies två remakes. Den förstnämnda för lite skön nostalgirysare och den andra för en mer psykologiskt störande rysning. Episodfilmen "Trick n' treat" är en något mer ironisk mysrysare, men kan absolut passa som stämningsbyggare inför godisjakten (för det är väl inte bara barn som får jaga godis väl?!). För er som anser att en skräckfilm döms av antalet inälvor och liter blod så finns splatterfilmer som "Hatchet" och "Storm Warning", för er mer mesmagade så finns såklart rysarna "El Orfanato" eller "Rec"! Så gör som Leiyah njut av högtiden då det faktiskt är helt ok att vara makaber!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.