Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Hobbit – Releasedatum offentliggjorda

Det finns väl få saker här i livet som man ser fram emot mer än att åter få träda in i Tolkiens förtrollade värld. Som Ingrid tidigare skrivit om här http://onyanserat.se/nyheter/produktionen-av-hobbit-antligen-igang så är inspelningarna av Peter Jackson’s The Hobbit äntligen i full gång. Produktionen har som sagt kantats av både castingproblem och finansiella hinder men nu har man i alla fall offentliggjort de båda filmernas titlar med tillhörande releasedatum.

Den första filmen, The Hobbit: An Unexpected Journey är satt till 14:e december 2012. Film två, The Hobbit: There and Back Again går upp på biograferna 13:e december 2013.

Man återanvänder de gamla inspelningsplatserna på Nya Zeeland och båda filmerna kommer att skjutas i helt ny digital 3D-teknik och med senaste ljudteknologi för en, enligt uppgifter, aldrig tidigare upplevd realism.

Dagens lika som bär: ZZ Top och Gandalf den Grå

Fler nyheter än så har jag tyvärr inte att bjuda på just nu men räkna med att det kommer att läcka mer information inom kort. Nu väntar vi väl närmast på en bekräftelse på att Leonard Nimoy a.k.a. Mr. Spock kommer att anta skepnaden av draken Smaug. Eller skepnad och skepnad, det blir väl snarare en röstinsats för en datorgenererad eldkastare. Ryktena har florerat länge nu och han har ju faktiskt redan gjort en sång om Bilbo Baggins, en gång för länge sedan när det begav sig.

Jag vill redan nu varna känsliga tittare för klippet nedan. Folkhälsoinstitutet har låtit meddela att permanenta skador på trumhinna, hornhinna och höger hjärnhalva kan kopplas samman med överdriven konsumtion.I övrigt rekommenderar jag http://www.kalkyleramera.se/vardag/dagar-kvar.php för nedräkning. Det är nu 561 dagar kvar…

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."