Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Take Me Home Tonight – Trailer

På 80-talet fullkomligt haglade det filmer som handlade om ungdomar på gränsen till vuxenlivet som försökte hitta sin identitet, ta vara på dom sista dagarna som tonåring eller hitta den stora kärleken (som oftast var en kvinna som var ”way out of their league”) och i alla fall jag slukade filmerna som en bulimiker slukar bullar, med undantaget att jag oftast inte kräktes upp dom igen. Så vad kan då vara mer passande att, så här 30 år senare, göra just en sådan typ av film som utspelar sig under just 80-talet? Jag svarar ”ingenting”, men det är bara jag. Ta en titt på trailern till ”Take Me Home Tonight” och se vad du tycker.

Jag myser. Nostalgiådran bultar i takt till beatet av N.W.A:s ”Straight Outta Compton” som var mitt eget lilla soundtrack i slutet på 80-talet. Här är det full pott när det kommer till att kryssa av listan på vad en ungdomsfilm från 80-talet ska innehålla; Sista sommaren efter skolan, CHECK! En vilsen grabb på väg ut i vuxenlivet som inte vet vad han vill göra med sitt liv, CHECK! Hans stora kärlek som han bara drömt om på avstånd som plötsligt dyker upp i hans liv, CHECK! Århundradets fest som är han sista chans att fånga hennes hjärta, CHECK! En rad spontana och galna beslut som bara leder till trubbel, CHECK! Ja ni fattar. Det blir CHECK på det mesta.

Den Galna polaren, Syrran Som är Raka Motsatsen Till Sin Bror, Vilsna Killen, Den Stora Kärleken... alla är här!

Manusförfattarna Jeff och Jackie Filgo har tidigare visat en enastående förmåga att fånga känslan av ett årtionde med Tv-serien ”That 70’s Show” och det verkar som om dom har lyckats även med 80-talet. Topher Grace som spelar huvudrollen står för grundidén och han växte tydligen upp på en diet av ovannämnda typ av  filmer, så han har troligtvis bra koll på genren. Det hela känns som en kärleksfull homage till 80-talet och dess ganska så bekymmersfria feel-good-rullar och jag tror att vi kan räkna med många sköna blinkningar till genrens alla galjonsfigurer. Var det till exempel bara jag som drog paralleller till ”Fira med Ferris” när dom stal den röda cabrioleten?

"-Var det ok med Ferris att vi lånade bilen från hans film?"

Topher Grace har sköna Michael J Fox-vibbar och är det någon som jag förknippar starkt med 80-talet så är det ”Den Fantastiska Mr. Fox”, så bättre huvudrollsinnehavare kunde man knappast önska sig. Att han dessutom har en klockren komisk tajming gör det hela ännu bättre. Förvisso så känns han kanske en aning för gammal för rollen även om filmen spelades in för tre år sedan och det samma gäller även Dan Fogler som spelar hans galna kompis… men vad fan om både Michael J Fox och Ralph Macchio kunde spelar ungdomar långt in i 30-årsåldern så varför ska inte dom kunna det?

"-Förlåt, jag visste inte att man skulle spola tillbaka filmerna innan man lämnade dom."

Teresa Palmer är precis sådär vacker men ändå lagom tillgänglig som ett kärleksintresse ska vara och även om hon typ bara var typ 4 år när 80-talet tog slut så känns hon ändå hemma i miljön och Anna Faris är som vanligt lite underlig och blåst som hon är när hon är som bäst. Att dessutom 80-talets bortglömda actionhunk Michael Biehn spelar den strikta polispappan är ett plus i kanten.  Det enda i karaktärsväg som jag känner att trailern saknar är Skitstövlen, snubben som var fotbollslagets kapten och som mobbade huvudpersonen genom hela grundskolan. Huruvida han finns med i filmen eller inte återstår att se. Hoppas, Hoppas.

"-Jag var John Connors pappa, nu är jag din Topher Grace vare sig du vill det eller inte!"

Jag ska erkänna att jag inte direkt asgarvade åt trailern men jag att drog på smilbanden flera gånger och skrockade till då och då, tillräckligt många gånger för att jag skulle få mersmak och jag tror att filmen kommer att bli en perfekt söndags-matiné.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.