Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Our idiot brother – Recension

Idioten på söndagsmiddag

Our idiot brother är en liten indiefilm om en bror som är en idiot och ställer till lite besvär för både sig själv och sin familj. Svårare än så är det faktiskt inte.

Som sig bör i en amerikansk indiefilm så handlar filmen snarare  om karaktärerna och deras utveckling än en dramaturgiskt driven historia och det är ganska befriande. Tyvärr snubblar den lite på sig själv då nästan alla karaktärer är väldigt stereotypa och lätt orealistiska. Det gör att jag har väldigt svårt att bry mig om deras problem och glädjeämnen. Ett annat problem är att idiotens intelligens höjs och sänks lite efter vad som passar scenen. Det är irriterande och slappt.

Trots bristerna finns det tillräckligt mycket underhållning för att jag ska vara nöjd för stunden. Några gånger spelar den riktigt snyggt på dramaturgiska klyschor och sen vänder på dem när vi förväntar oss det vanliga. Inga stora saker men väldigt snyggt och fräscht.

Regissören Jesse Peretz har tidigare gjort filmen The ex och det här är ett ganska stort fall framåt. Jag hoppas att han lyfter sig lite till på nästa film och tar sina karaktärer på allvar för då kan det bli riktigt bra.

Paul Rudd (Idioten) är ingen favorit skådespelare men han är heller ingen jag tycker illa om. Han går in och gör sitt jobb helt okej och det är inte mer med det. Precis så är det även i denna film.  Trots titeln på filmen så är det de tre systrarna som stjäl filmen. Zooey Deschanel, Elizabeth Banks och Emily Mortimer har några fantastiska scener med grym dialog som leveraras riktigt bra. Det lyfter hela filmen.

Trots sina brister ska du absolut se Our idiot brother om du gillar karaktärsdrivna filmer som är underhållning för stunden. Det finns en del scener som är riktigt roliga och en del som är bra på riktigt. Tyvärr räcker inte det för att ge filmen mer än godkänt.

Biopremiär 28 oktober

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.