Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Iron Lady – Trailer

Att få gestalta Englands mäktigaste kvinna, en kvinna som kan ståta med smeknamnet Järnladyn måste ju vara en dröm för varje kvinnlig skådespelare och vem skulle väl vara bättre lämpad för jobbet än Meryl Streep? Meryl Streep är Margaret Thatcher i The Iron Lady!

För regin svarar Phyllida Lloyd, en framgångsrik teaterregissör som debuterade med filmatiseringen av succémusikalen Mamma Mia. I övriga roller ser vi Jim Broadbent, maken som får stå i bakgrunden och se Margaret växa till en legend, Richard E. Grant, Roger Allam, Olivia Colman, Anthony Head och Susan Brown.

The Iron Lady är ett livsporträtt och ett intimt möte med en av världens mest inflytelserika personer i modern tid. Ett möte där vi får följa kvinnan som kom från ingenstans och tog hela världen med storm när hon blev vald till Englands första kvinnliga premiärminister någonsin. Filmen skildrar kampen att slå sig fram i en mansdominerad och gammaldags politisk miljö, att vara älskad och hatad för sina ideal men den ger oss också en tydlig bild av kvinnan bakom skrivbordet, en vanlig människa och fru.

"And the winner is..."

Det känns oerhört kittlande att få insyn i denna värld av intriger, maktspel och politik och jag hoppas verkligen att regissören har  läst på, släppt alla bromsar och inte fegar ur men av trailern att döma så känns det helt klart både påkostat, professionellt och känslosamt och jag jag gillar det, jag gillar det skarpt. Jag tror heller inte att någon kommer att vara särskilt överraskad när Streep står där med tårar i ögonen och med statyetten i hand tackar alla inblandade.

The Iron Lady har svensk biopremiär 3:e februari 2012.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."