Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Jackass Presents: Bad Grandpa – Recension

Jackass 3

Alltså, som film betraktat är detta ett totalt haveri, men det är ju inte heller riktigt den vanliga måttstocken som gäller här. De filmiska kvaliteterna har aldrig varit behållningen när det kommer till Jackass-gänget. Bad Grandpa skiljer sig mot det tidigare alstret på så sätt att det här ändå finns någon form av story och plot. De tidigare filmerna utgjordes ju bara av diverse sammanställda klipp av tokigheter. I filmen får vi följa en av de rollkaraktärer som dök upp i Jackass-serien, 86-åringen Irving Zisman, spelad av Johnny Knoxville. Och Knoxville är den enda från det gamla gänget vi får se framför kameran. Zisman fraktar sitt barnbarn till pappan tvärs över landet, då mamman återigen ska in i kurran.

Humorn i Jackass-serien och filmerna var direkt, man skrattade ofta som på instinkt, det gick liksom inte att kväva även om man ville. Och det var slapstick-inslagen som var de allra roligaste. De där segmenten som bestod av utklädnad, eller genom andra småintrikata sätt placera okända och ovetande människor i obekväma situationer var aldrig riktigt lika roliga.

Jackass 1

Således är det ett av de sämre inslagen i Jackass vi får följa under en hel film. Upplevelsen kan närmast beskrivas som att se ett utdraget Youtube-klipp, det bär liksom inte i en och en halv timme. I skydd av ”gamling-kostymen” kan Knoxville också dra en hel del rasistiska och sexistiska skämt som är rätt muggiga.

Men det är ändå roligt, sporadiskt. Jackson Nicoll som spelar barnbarnet Billy är riktigt kul. Jag skrattar vid tillfällen ljudligt – och det är mer än vad man kan säga om de flesta komedier. Bajs- och hängande-gubbpungs-scenerna är underhållande. Och scenerna där Billy klär ut sig till flicka och deltar i en skönhetstävling är helt fantastiska.

Till Jackass-gänget måste jag dock säga att dumhetens triumf firas bäst genom slapstick, och inte genom ett manus fyllt av ”roliga” repliker. Till er andra säger jag att att det räcker gott att se trailern nedan, om ni inte orkar se filmen.

Jackass Presents: Bad Grandpa har biopremiär 23 oktober.

betyg2

 

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *