Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Jim Carreys bästa film

Jag gillar verkligen Jim Carrey. Han är fascinerande, intressant och oförutsägbar. Av alla Hollywoodstjärnor är han nog den jag mest skulle vilja träffa. Och minst. Han verkar sympatisk, men samtidigt oerhört komplex. Han har en lång filmkarriär bakom sig och jag tycker om mycket av det han gjort, men inte allt. 

De senaste åren har han tagit lite paus från drömfabriken och ägnat sig åt annat som han mår bra av, exempelvis att måla tavlor. Det är trivsamt att se honom måla och otroligt inspirerande!

Min favoritfilm
Dum och dummare är en av mina Jim Carrey favoriter. En av de roligaste filmer som gjorts. Jag älskade även att se honom som Gåtan i Batman och tyckte väldigt mycket om Truman Show. Ännu bättre är han i den fantastiska filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Det är befriande att se att han bemästrar annat än komedi. Men den av hans filmer som jag fortfarande tycker allra mest om är Cable Guy*. Denna film från 1996 är regisserad av Ben Stiller, en annan av mina favoriter. Cable Guy är en ganska mörk komedi och tilltalar säkert inte alla! Carrey spelar en oerhört påfrestande tv-installatör. Jag jobbade på filmkanalen TV1000 när filmen släpptes och minns att den var oerhört uppskattad av oss som jobbade med kabel-tv. Någonstans har jag läst att detta är Carreys egen favorit av de filmer han gjort. Om det är sant låter jag vara osagt. Min favorit är det i alla fall!

Filmen är full av scener där han verkligen får spela ut. När de besöker restaurangen Medieval Times och scenen där de spelar basket är några av de som får mig att skratta högt.

Min absoluta favoritscen i filmen är karaokeuppträdandet till låten Somebody to Love. Helt klart mina karaokegoals! Jag tycker faktiskt att Carrey till och med gör låten bättre än originalet.

Aktuell i tv-serie
Jim Carrey är snart aktuell som tv-stjärnan Mr Pickles i nya komediserien Kidding. I och med rollen återförenas han med regissören Michel Gondry, som gjorde Oscarsbelönade Eternal Sunshine of the Spotless MindKidding har premiär på HBO Nordic den 10 september.

Vilken av Jim Carreys filmer är din favorit?

 

 

*Cable Guy finns på Itunes.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filmvetare som jobbar på världens bästa kommunikationsskola. Älskar Hollywoodgalor och musikvideos. Väldigt intresserad av casting. Har en förkärlek till skådespelare som brister ut i sång. Ser helst filmer och serier som utspelar sig i kontorsmiljö, på en skola eller i rymden. Var redaktionsmedlem juni 2018 – juni 2021.