Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

John Carter 3D – Recension

När jag får några veckor sedan besökte det stora landet i väst, kunde jag nästan inte röra mig någonstans utan att se reklam för John Carter 3D. Det var enorma billboards, tidningsreklam och trailers i taxibilarnas monitorer. På tv berättade folk om hur ”hyped up” dom var över den stundande premiären. Klippen jag hade sett av filmen gav min elvaåriga sida gåshud. Nu har jag sett John Carter 3D.

Äventyret berättar historien om krigsveteranen John Carter som oväntat transporteras till Barsoom där han blir indragen i en konflikt av enorma proportioner mellan krigande stammar och exotiska ökenvarelser. Carter möter en rad egendomliga innevånare på planeten, som Tars Tarkas och den vackra prinsessan Dejah Thoris. Världen håller på att rasa samman och Carter inser att ansvaret för Barsoom och dess innevånares överlevnad vilar på hans väl tilltagna axlar.

Först det negativa. Ännu en gång blir vi inlurade att se en film i dålig 3D och ännu en gång känns glasögonen inte som en tillgång utan bara som något jobbigt som tynger ner ens näsa.

Historien har logiska luckor lika stora som Taylor Kitsch (John Carter) gap när han vrålar ”BARSOOM”!

Men.

Sätter du på dig underhållningsbrillorna och släpper löst elvaåringen i dig är det bara att njuta. Willem Defoe gör en underbar sexarmad människoödla (?) och The Wires Dominic West är ond på heltid. Men filmens stjärna är den blixtsnabba muterade ”blob”-hunden Woola som ser Carter som sin herre och följer honom överallt. Hade jag varit barn hade en sådan liten leksakshund stått högst på min önskelista (saksamma, jag köper nog en ändå!)

Vem kan motstå?

John Carter är ju en Disney-produktion och den är väldigt ”snäll” trots en massa slagsmål. John slaktar sina fiender men ingen blöder. Enda gången vi får se blod är det blått.

Så föräldrar där ute; vill ni ta era barn på ett nytt äventyr efter Harry Potter så har ni här filmen. Jag kommer inte sitta i salongen. Jag kommer nämligen ebay:a efter en leksakshund.

John Carter 3D har biopremiär 9 mars

4 COMMENTS

  1. John Carter skall ju vara korthårig. Finns väl inga långhåriga militärer. Edgar skulle inte varit nöjd om han sett detta. 

    Är det inte konstigt att man väntade 100 år efter utgivningen av boken att göra filmen när Tarzan gjordes redan några år efter att den släpptes och blev en gigantiskt succe?

  2. Inte så konstigt att man väntade, Tarzan är en man i djungeln med apor som vänner. John Carter är på mars och slåss mot arméer av utomjordingar vilket var en aning svårare att göra på den tiden. 🙂

  3. Trodde faktiskt filmen skulle vara hyfsad, som ibland är fallet med en film som totalbombar vid kassaapparaten.

    Men den är faktiskt så urbota korkad, kass och meningslös att jag inte kan annat än förstå hur uselt det gick.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *