Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Knight and Day – Recension

När dom flesta ”vännerna” på Facebook informerar omvärlden att det är ”epic värme”, ”kan det inte alltid vara så här varmt?” och att lilla Lisa spillde glass på en ”jävla cp” pensionär, trotsar jag solen och tillbringar 1 timme och 50 minuter i en välkyld biosalong med mina polare Tom och Cameron och deras nya film – Knight and Day.

”När June hamnar bredvid en mystisk, charmerande man på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva av skiftande lojaliteter och flykt undan lönnmördare och samtidigt som June måste ducka för vinande kulor måste hon avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på”…

Jag tyckte Knight and Day var otroligt härlig. ”Härlig” är kanske en benämning som är lite luddig och inte det mest självklara när man pratar recensioner. Men vem bryr sig? Härlig var den. Det kändes som jag satte mig i en tidsmaskin och reste tillbaka till typ 10 år och just sett Con Air. Samma härliga känsla. Det var sommar, varmt och jag tyckte t.o.m att Cage hade en läcker frisyr.

Min stora oro var inför filmen hur Cruise och Diaz skulle funka ihop. Jag minns nämligen Vanilla Sky (även känd som Pekoral United) och där slog det ju knappast gnistor mellan dom.

Jag behövde inte oroa mig länge. Kemin känns genuin. Jag känner hur kul dom haft under inspelningen och hur bra deras spel gentemot varandra är.

Cameron Diaz är så charmig och rolig att jag efter halva filmen är beredd att skriva en ”får jag chans på dig” lapp om hon gått i min skola.

Tom Cruise. Vilken skådespelare! Jag slås verkligen av hur fantastiskt bra han är och det är fascinerande med tanke på att han varken befinner sig i ett koncentrationsläger eller är totalförlamad. Han är fantastisk i en actionkomedi.

Ja, han får en lapp han med…

Man skulle kunna kalla Knight and Day för en klassisk äventyrsmatiné. Lite mer våld och blod än vanligt kanske, men ändå.

Det är underhållande, många twister, en Peter Sarsgaard i toppform (Underskattad i 190) och ofta riktigt roligt.

En dag, väldigt snart, kommer du förmodligen tröttna på ”epic värme”. Då rekommenderar jag dig att svalka dig med en actionkomedi i toppform.

Knight and Day har premiär 16 Juli

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-0cSz62nq9Y[/youtube]

Aftonbladet 3 av 5 Expressen 3 av 5 DN 2 av 5 SVD 3 av 6

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *