Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Liam Neeson blir jagad av vargar i The Grey

Ett flygplan störtar i Alaskas vildmark. Ombord på planet finns ett oljeborrningsteam som nu helt plötsligt befinner sig långt ifrån civilisationen och det enda sällskap de hittar här ute är vargar, skitförbannade vargar. Det är kallt, det är mörkt, det är pressat.

Liam Neeson springer omkring i karga snötäckta landskap och försöker överleva. Han vill ju så gärna hem till sin fru för att kunna ligga sked under det där fladdrande täcket igen. Mer upphetsande än så blir det nog tyvärr inte. Ni som har sett The Egdge från 1997 känner säkert igen handlingen. The Grey känns på förhand som en ren kopia av filmen fast med vargar istället för björnar. Frågan är dock om inte ilskna björnar är lite mer hårdrock ändå.

"Canis Lupus var namnet. Dig tänker jag kalla middag."

För regin står Joe Carnahan, en ung regissör som ligger bakom bottennapp som A-Team och Smokin’ Aces och det enda som kan rädda The Grey är väl egentligen Liam Neeson som helt klart har fått en nytändning som skådespelare och känns som ett bra val för en sådan här roll.

Djurrättsaktivister kommer förmodligen att skrika sig hesa över att man porträtterar vargar på det här sättet och visst, de har väl rätt i sak. Vargar attackerar sällan människor helt utan anledning men det är trots allt en film tänkt att underhålla och ingen dokumentär. Om det sedan är så jävla underhållande, det är en helt annan fråga.

The Grey har premiär någon gång under 2012.

 

3 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."