Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Listor & Tips

Måndagslistan: God jul och sånt där

Vissa är väl trött på julen redan, medan andra frossar vidare med julstök och annat. Själv bakade jag pepparkakor med barnen häromdagen, och det blev i vanlig ordning en smärre katastrof med mjöl i hela köket och radioaktiv (?) kristyr som frätte sönder alla kakor. Allt såg för jävligt ut, men smakade rätt gott ändå. Om man nu vill gå all in på julen gäller det förstås att titta på några schyssta julfilmer också. Här listar jag fem som väl får anses vara personliga favoriter. Vilken julfilm gillar du bäst?

Love Actually

Välgjort, roligt och smart manus är det när Richard Curtis väver ihop en berättelse om kärlek vid juletid. Bill Nighy är briljant som den bedagade hitmakaren, men det finns många sköna karaktärer i denna romantiska historia.

Nightmare before Christmas

Tim Burton animerade ihop en mästerlig berättelse om alla emo-barns favorit Jack Skellington som tröttnar på Halloween och tänker att julen är roligare istället. Magisk musik levereras av Danny Elfman.

Ett päron till farsa firar jul

Som vanligt går det mesta åt helvete när familjen Griswold är i farten. Här försöker de fira jul på hemmaplan, men när pappa Chevy Chase är inblandad vet man vart det barkar. Snart är kaoset ett faktum. Återigen.

Bad Santa

Favoritfyllot Billy Bob Thornton överträffar sig själv i Bad Santa, filmen där inte ens tomten själv längre orkar hålla uppe fasaden om en lycklig tid, familjegos och fredagsmys. Cyniskt och perfekt för de som inte tycker julen är helig.

Tomten är far till alla barnen

Och så lite svenskt på listan. Peter Haber, sprit och en massa gamla ligg ger klart gott underlag för att en julfest ska spåra ur.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.