Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

När en trailer visar alldeles för mycket

The Raven är en uppdiktad historia om Edgar Allan Poes sista dagar i livet. Ett antal grymma mord kopplas samman med författarens verk och för att kunna hitta den gäckande seriemördaren tvingas polisen ta hjälp av hjärnan bakom berättelserna.

Då trailern är en enda stor spoiler utfärdar jag redan nu en varning så att alla har chansen att låta bli att titta om man inte vill förstöra överraskningen.

The Raven utspelar sig i Baltimore på 1800-talet och i rollen som den hyllade författaren och de makabra mordgåtornas fader ser vi John Cusack. James McTeigue (V for Vendetta) svarar för regin.

I oktober 1849 försvann Edgar Allan Poe mystiskt i ett par dagar. Han blev senare upptäckt liggandes mitt på en gata i Baltimore i kläder som inte var hans egna och när man plockade in honom på sjukhuset talade han osammanhängande och i gåtor innan han dog på samma sjukhus endast 40 år gammal. Ingen vet till dags dato vad som egentligen hände de där dagarna vilket gör hans slut precis lika mystiskt som många av hans litterära verk.

Luke Evans är karl för sin hatt i The Raven

Trailern är ett snyggt, mörkt och mystiskt verk där miljöerna och kläderna verkligen speglar tidseran på ett oklanderligt sätt. Faktum är att trailern egentligen är värd ett mycket högre betyg men det finns ett problem och det är gigantiskt. Trailern avslöjar nämligen mördaren. Om det inte finns en genial twist inbakad någonstans så råder det inga som helst tvivel om vem som är gärningsman. Då jag är en sucker för Poes verk och dessutom råkar tycka att Cusack är en habil skådespelare som oftast gör bra ifrån sig så såg jag verkligen fram emot att se The Raven men peppen är väldigt mycket lägre nu när jag sett trailern och tanken som dröjer sig kvar i huvudet är ”kan man verkligen ha varit så korkad?”. På ett sätt är det smart eftersom jag inte kommer att kunna få någon ro förrän jag vet sanningen och det finns givetvis bara ett sätt att ta reda på den, att se filmen. Frågan är om det bara är jag som tänker så eller om många potentiella biobesökare helt enkelt skakar på huvudet och tänker ”Jaha, det var ju lagom kul. Den här skiter jag nog i”. Vad säger ni? Kommer ni att se The Raven?

The Raven har premiär 27:e april 2012

2 COMMENTS

  1. Jag såg trailern och fattade inte alls vem mördaren är.. Med detta menar jag inte att jag hemskt gärna vill höra vem du så tror det, utan mer att det inte var så uppenbart som du trodde trots allt

  2. Det är ju utmärkt i sådant fall! Jag tyckte själv att det var väldigt uppenbart men kanske är jag arbetsskadad och överanalyserar allt… Kommer hur som helst att se filmen, dels för att den verkar riktigt bra och dels för att se om jag har rätt.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."