Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Noomi Rapace prisad på brittisk filmgala

Noomi Rapace tar emot pris

I helgen gick Empire Movie Awards av stapeln – filmgalan där den brittiska filmtidningen Empires läsare röstar fram vinnarna. Och framröstad som bästa kvinnliga skådespelare blev allas vår Noomi Rapace, som därmed slog Natalie Portman (Black Swan), Emma Watson (Harry Potter And The Deathly Hallows Part One), Olivia Williams (The Ghost) och Helena Bonham Carter (The King’s Speech).

I sitt tacktal passade Noomi Rapace på att hylla sin skådespelarhjälte Gary Oldman, som också var på plats.

Inte nog med det, Män som hatar kvinnor blev framröstad till årets bästa thriller, i konkurrens med Shutter Island, The Town, Black Swan och 127 timmar.

Producenten Sören Staermose var riktigt uppspelt när han tog emot priset, och det kan man förstå. Inte bara det att det självklart är grymt att vinna pris, det är ju extra imponerande när det är en icke-engelskpråkig film som vinner! Borde inte det vara åtminstone ett litet tecken på att det inte är nödvändigt att göra alla dessa amerikanska remakes på europeiska filmer?

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.