Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Recension

Önskerecension – Geezers

3G1

Geezers är en komedi om ett antal gamlingar på ett ålderdomshem och jag är helt säker på att det är en komedi, det står nämligen så på omslaget. ”En rolig film” står det klart och tydligt ovanför filmtiteln. Normalt brukar jag inte tycka om när någon känner sig manad att tala om för mig vad jag skall tycka och tänka men i det här fallet får jag nog säga tack som fan för den upplysningen för jag undrar om jag verkligen hade fattat att det här var en komedi annars. De tre orden gjorde skillnad.

3g3
”Är det där en Oscarsstatyett? Till mig? Nej, jag tänkte väl det.”

Tystnad tagning: ”Yo! What up dawg” ”Gonna take that bitch to dinner bro” ”Shut the fuck up!” Det är audition för filmen ”DNR” eller Do Not Resuscitate och ett antal herrar, modell äldre sitter och pratar street och hytter med käppar och fingrar. Vi får snart veta att skådespelaren J.K. Simmons (Oz) har lyckats knipa en roll i den kommande filmen men genast måste bege sig till ålderdomshemmet för att göra research i hur det är att vara riktigt gammal. Således kliver han in på Coconuts, snackar lite med den kraftigt överspelande sexuellt osäkre managern och flyttar in. Alla som trodde att livet på hemmet består av att lösa korsord, spela coronne och långsamt invänta döden får nu tänka om. Istället för allsång på Skansen rullar instruktionsfilmer om hur man njuter av analsex och ger schyssta avsugningar. Ute på gården jagar gubbarna unga tjejer med sina pimpade rullatorer och när talangjakterna blir för trista blandar man Viagra i saftskålen. Ett practial joke som resulterar i en hel drös gubbar med full flagg på dansgolvet och fnittrande tanter som inget hellre vill än att sitta i farbrödernas knä. Ja, så här fortsätter det i ytterligare timmen innan lidandet är över.

Fokus ligger på de tre gubbstruttarna Victor (Basil Hoffman), Bernard (Lou Beatty Jr.) och Rex (Will Bonaiuto). En trio som mentalt tycks ha halkat tillbaka till sina 12-årsjag när de öser ur ett aldrig sinande kar av pubertala kiss-och-bajs-skämt. Geezers är som en American Pie där man har bytt ut ungdomarna mot pensionärer. Receptet är annars ungefär detsamma och flera scener känns väl också igen. Nakendansen framför webkameran, ett ständigt dragande i struten och kråmande kroppar kring strippstänger. Jag är inte på något sätt en moralens väktare men när det bara gödslas med billiga skämt om könsorgan, anus, kopulerande och porrsurfande, helt utan substans så drar jag i nödbromsen och hoppar av.

3g2
J.K. Simmons får precis veta att det enda gamla människor vill göra är att ligga, jämt.

Men där har ni storyn. Det är faktiskt allt. En hyfsat erkänd skådespelare med bak och framvänd kepa som hänger på hemmet med ett gäng sexfixerade gamlingar som skrattar åt sina egna skämt. Vad regissör och maka till Simmons, Michelle Schumacher egentligen vill säga med Geezers är högst oklart. Jag är inte ens säker på huruvida hon förlöjligar eller hyllar de äldre med den här dyngan. Genom hela filmen dyker olika kändisar upp i diverse cameoroller. Tim Allen, Kevin Pollak, Breckin Meyers, Scott Caan och självaste Sam Raimi är alla med och skitar ner sina karriärer. Dessutom dyker den flerfaldige UFC-mästaren Randy Couture upp för att lära gubbarna självförsvar i en pinsamt töntig scen. Varför?

Produktionstekniskt är Geezers under all kritik. Nog för att det skall föreställa en mockumentary men någon jävla gräns får det faktiskt finnas. Hela eländet verkar vara filmat med mobilkamera och gangstarappen är visserligen tung men känns samtidigt så strategiskt utplacerad att det bara blir fjantigt och när gubbarna själva börjar rappa texten till 2 Live Crews ”Face down” så dras rullgardinen när för gott. Nej, det här är verkligen riktigt håll-käften-dåligt och alla inblandade borde bannlysas från allt filmskapande för all framtid.

Geezers finns ute nu på DVD och Blu-Ray 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."