Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Onyanserats favoritfilmer 1976

Christians favoritfilm

Rocky

Christian säger: ”Rocky är en rörande underdogfilm med en fantastisk kärlekshistoria och en underbar prestation av Sly Stallone”

Måns favoritfilm

Killing of a Chinese Bookie

Måns säger: ”Killing of a Chinese Bookie är en sanslöst underskattad film av John Cassavetes där Ben Gazzara gör det definitiva porträttet av den pressade mannen”

Christophers favoritfilm

Carrie

Christopher säger: ”Jag anser att Carrie är en av dom läskigaste filmerna som gjorts. I många år besökte Sissy Spacek mig i mina mardrömmar. Jag saknar henne inte.”

3 COMMENTS

  1. Skulle inte sätta Carrie som min all-time movie men såg om den alldeles nyligen och den är förjävla bra! Det bästa är att den otäckaste specialeffekten är Sissy Spaceks uppspärrade ögon. Dessutom var Brian de Palma kung på den tiden, 70-talet var grymt!

  2. Nämnas bör väl också "Bugsy Malone", originalet på "Last House on The Left", The Omen och "Taxi Driver". På svenska sidan Bo Widerbergs "Mannen på taket". Jag måste personligen säga "Taxi Driver" som personlig favvo.

  3. @Alexander. Ja, "Mannen på taket" var mycket nära för min del. Älskar det sjukt oglamorösa polisarbetet, miljöerna och Carl-Gustaf Lindstedts sömngångaraktiga spel.

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".