Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Onyanserats favoritfilmer – 1991

Christophers val:

The Fisher King

Christopher säger: ” Är det här tredje gången Robin Williams dyker upp i en av mina favoritfilmer? Jag är nog ett större fan än vad jag inser. Fisher king är Terry Gilliams mest inkomstbringande och i mitt tycke hans bästa. Det är roligt, sorgligt, vackert, drömskt, tragiskt och hjärtvärmande. Spelet mellan Jeff Bridges och Williams är fantastiskt.”

Måns val:

Indian Runner
Indian Runner

Måns säger: ”Viggo Mortensens stora genombrott, Sean Penns knäckande regidebut, en fantastisk David Morse och storartade birollsinsatser från Charles Bronson och Dennis Hopper. Om dessa argument inte räcker kan ni i en tidigare text läsa varför ”Indian Runner” är 1991 års bästa film.”

Leiyah Roses val:

The Silence Of The Lambs

Leiyah Rose säger: ”Det är inte särskilt pk att bli lycklig av denna film, yet it’s hard not to. Fantastiskt manus, grymma skådespelarinsatser, galet snyggt filmfoto och mästerligt ljud. Believe me, you don’t want Hannibal Lecter inside your head.

Christians val

The last boyscout

Christian säger: ”Den roligaste actionkomedin som någonsin gjorts. Bruce Willis one-liners sitter perfekt tajmade varje gång. Det finns även lite äkta hjärta och smärta i filmen. Det borde betyda att det är en av de bästa filmerna som någonsin gjorts, men tyvärr kraschar den fatalt de sista 30 minuterna. De är dock totalt värt att se den ändå.”

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *