Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Pirates of the Caribbean – I Främmande vatten

Då var det dags för film nummer fyra i serien om karusellen på Disneyland. Jag ska villigt erkänna att jag endast sett den första filmen och den var en underhållande matiné-film. Tydligen var den inte tillräckligt underhållande för att jag skulle se de andra två men nu är det alltså dags igen. Och i 3D dessutom.

För att gå rakt på sak. ”Pirates of the Caribbean – I Främmande vatten” är en riktig jävla skitfilm. Jag ska inte säga att det är den sämsta film jag har sett på bio men jag kan inte komma ihåg att jag någonsin haft så tråkigt.

Manuset är helt obefintligt. Jag undrar om det överhuvudtaget har funnits ett manus eller i fall de bara har skissat lite på en A4 och sen gett sig ut för att filma. Det är ologiskt, helt fritt från överraskningar och den charmen som fanns i den första filmen är helt bortblåst. När en bi-historia om en missionär och en sjöjungfru (som är totalt meningslös) känns som det mest genomarbetade (fast på helt fel sätt) i hela manuset så misstänker jag att manusförfattarna Ted Elliott och Terry Rossio har rökt crack under manusarbetet.

Vad jag tycker om Johnny Depp kan ni läsa här. Hans prestation här är mest skrattretande rutinmässig. Penelope Cruz är en av vår tids sämsta filmstjärnor och tillsammans är det rent löjeväckande hur lite gnistor ett filmpar kan framkalla. I början i filmen får vi träffa King George (spelad av Richard Griffiths) och det är nog det värsta överspel jag har sett i mitt liv. Jag förstår att det ska vara roligt men det är endast olidligt. Ian McShane spelar den tamaste skurken på länge och Geoffrey Rush går på rutin på grund av obefintlig regi.

Action-scenerna känns som något Hallmark pysslade med på 80-talet och 3D-effekterna är sämre än i  ”Creature from the Black Lagoon” som SVT visade med TV-piraterna glasögon på 80-talet.

Regissören Rob Marshall har gjort film-musikalerna ”Nine” och ”Chicago”. Jag har inte sett dem och kommer aldrig att göra det. Jag kommer aldrig att ens se en trailer till någonting som Rob Marshall är inblandad i. Skämmes på dig Rob.

Nu är det dags att begrava sjörövarna hur många leksaker de än säljer.

Filmen har biopremiär onsdag 18 maj.

Trailer till Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides [trailer 2] från rstvideos trailerarkiv.

GP: 3 av 5 : Exp: 3 av 5 : DN 2 av 5 : SvD 1 av 6

4 COMMENTS

  1.  Oj. Det var ord och inga visor det 🙂 Det verkar ju som om man inte missar nåt direkt om det skulle vara så att man inte gick och såg den här filmen…

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.