Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

This Must Be the Place – Trailer

Om Di Leva och Robert Smith fick ett kärleksbarn...

Sean Penn är en avdankad Rockstar vid namn Cheyenne. Han är rik och han är sjukt uttråkad. Jag slog på ordet uttråkad och bilden ovan dök upp så det råder absolut inga som helst tvivel om att han är just uttråkad.

Han får reda på att hans pappa ligger inför döden och packar därför ner kajalpennor, skinnbyxor och nitsuspensoar för att resa från Irland till The Big Apple i hopp om en sista återförening, ett hopp som snabbt släcks då det visar sig att han dyker upp för sent. Förmodligen var han alltför uttråkad för orka läsa tidtabellen. Cheyenne har inte sett sin far eller talat med vederbörande på över 30 år och har därmed heller inte varit medveten om vilka vidrigheter man tvingade honom att utstå i Auschwitz under andra världskriget. Genom att läsa gubbens dagböcker lyckas han i alla fall ta reda på att den ansvarige SS-officeren numera är bosatt i New York även han. Fast besluten att hämnas sin fars död ger han sig ut på en roadtrip för att hitta den, inte längre så unge Herr Kommendant Müller.

I händerna på fel personer skulle ett sådant här projekt lätt kunna falla platt och snabbt avfärdas som ett dåligt skämt men regissören Paolo Sorrentino är ett av branschens mest spännande namn och med den ständigt hängivne Sean Penn och Frances McDormand i huvudrollerna så känner jag mig i alla fall hyfsat säker.

An Irishman in New York

Den här kommer jag entusiastiskt att dyka in i med högt ställda förväntningar. Av trailern att döma är Penn i högform och han verkar ha knaprat Vicodin under hela inspelningen för att kunna upprätthålla en lagom trött och avtrubbad karaktär.

Jag vet inte vad det är men historien om alienation, där den säregna och folkskygga avarten tvingas lämna en trist men lugn vardag på den gröna ön för att möta stressen i New York tilltalar mig.

Call me crazy, men jag tror att det här kommer att rocka!

This Must Be the Place har svensk premiär 18 november i år

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."