Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Prometheus – Trailer

Ridley Scott går tillbaka till sina rötter och dyngar på med allt han har i vad som sägs vara en prequel till Alien, andra hävdar att det inte alls är så. Skit samma, trailern till Prometheus är i alla fall här! Det är kort, det är intensivt och det är givetvis svincoolt!

 

Ridley Scott definierade den här genren. Han var envåldshärskare i det episka science fiction-äventyrets fascinerande värld. Alien och Blade Runner är än idag ohotade klassiker som alltid står tillgängliga längst fram i filmbiblioteket och det finns förmodligen ingen gräns för hur många gånger man kan se dessa mästerverk utan att tröttna. Både Alien och Blade Runner var också egentligen långt före sin tid och det skall bli mycket intressant att se hur Scott rör sig på sin egna intergalaktiska hemmaplan år 2012.

 

Sorry men i rymden kan ingen Blomkvist höra dig skrika Noomi

Jorden. År 2058.

Arkeologiska utgrävningar i Afrika avslöjar främmande föremål som människan genetiskt konstruerat med hjälp av en avancerad utomjordisk ras. Bland fynden finns också koordinater till utomjordingarnas hemplanet. Några månader senare har man slängt ihop ett rymdskepp, Prometheus, ett rymdskepp som skall ta människan till denna okända planet för en första kontakt med utomjordiskt liv. Man lyckas såklart med detta, annars hade det inte blivit mycket till film och hamnar till slut i en skrämmande men fascinerande värld där  besättningens mentala och fysiska styrka sätts på hårda prov. I rollerna ser vi bl.a. Noomi Rapace som fortsätter tugga sig in bland Hollywoodeliten, Charlize Theron, Michael Fassbender, Patrick Wilson och Guy Pearce.

 

Fassbender har varit lysande på senare tid och det verkar han vara här också...

Prometheus kommer att bjuda på warp speed-action, biovapen, mäktiga farkoster och skrämmande utomjordingar. Vi skall tydligen också få svaren till några av mänsklighetens mest djupsinniga frågor men visst nämnde jag väl att det skulle finnas biovapen och mäktiga farkoster?

Jag tror att det här blir en riktig supernova, våldsamt, energifyllt och strålande!

Prometheus har biopremiär i  juni 2012.

 

 

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."