Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Real Steel – Trailer

Let’s get ready to rumble

In the red corner stands the challenger, weighing in at 2000 pounds, Robocrap! And in the blue corner, weighing in at 2800 pounds, the reigning champion, Technojunk! Har ni sett det där fåniga programmet på TV där två lag skall bygga varsin robot av skrot som sedan skall fightas i en ring tills metallbitarna flyger? Nu är det dags för samma koncept i ett påkostat långfilmsformat. Hugh Jackman är en boxare med sina bästa år bakom sig men som här ser sin chans att åter få stå i rampljuset tack vare den nya megasuperduper-coola sporten roboboxing. Tillsammans med sin son bygger han därför en bad-ass robot som han skall lära allt han kan.

Nu hoppas jag visserligen att detta är en film som i första hand riktas till den lite yngre publiken men jag tror ändå att man hoppas kunna stjäla ”vuxen” publik från Transformers och superhjältefilmer genom att signa ett känt namn, slänga in lite högteknologiskt skit och kräma på med fightingscener där elektricitet sprakar, lysande LED-ögon slocknar och kablar kortsluts och genom att göra filmen PG-13 får man dessutom med sig föräldrarna när barnen där hemma skriker ”Pappa pappa! Kan vi inte gå och se filmen där robotarna slåss, snälla?”

"Go get'em boy!"

Filmen är förvisso löst baserad på ett gammalt avsnitt av Twilight Zone som bygger på samma idé men det här känns faktiskt så töntigt att jag inte ens vet vart jag skall börja. Jackman måste ha haft det rejält knapert för att hoppa på ett sådant här projekt för Real Steel känns verkligen som en klockren kandidat när årets kalkonpris skall delas ut.

And you know what they say, if it looks like crap, it probably is crap!

Real Steel har svensk biopremiär den 11:e november i år.

1 COMMENTS

  1. ”His name is Adam – get him a fight!”. Minst två Razzies. Kom ihåg var ni läste det först. 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."