Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film Recension

Recension – Piranha 3D

Jessica Szohr är pressad.

Samtal till centralen för återvinning av skådespelare:
”Hej! Mitt namn är Alexandre Aja, jag tänkte spela in en remake på Piranha från 1978, i 3D. Jag skulle vilja ha Christopher Lloyd, Jerry O’Conell, Richard Dreyfuss, Elisabeth Shue, Dina Meyer och hon den där snygga utbölingen i Gossip Girl(Jessica Szohr). Jag behöver även några tuttlisor, så kallade statister, som ska få agera i distraherande syfte.  Hur många? Aeeaah ensisådär 600. De måste ha minst dubbel D det är mycket viktigt. Okej. Tack.”

Det var så castingen till Piranha 3D måste gått till. Alla andra förklaringar verkar liksom för logiska. Jag sitter med runda ögon i mina 3Dglajjor och flämtar; ömsom av förtjusning, ömsom av äckel. Det var länge sen jag stirrade rakt in i någons innanmäte.
Och då är jag ändå en tjej som på intet sätt är främmande för porr.

Handling:
Det är vårlov i Lake Victoria vilket betyder massa nakna brudar, massa sprit och massa sex. Och så arga fiskar förstås. En spricka i havsbotten släpper ut tusentals förhistoriska mördarpirayor, med omättlig aptit och mord i sinnet. Inga konstigheter.

Höjdpunkter:
Jag ”tappar det” redan 20 minuter in i filmen, när jag får en närbild av fiskarna. Jag får ett smärre astmaanfall och skrattar så mycket att jag inte får någon luft. Det jag har framför mig, är den fulaste jävla fisk jag någonsin sett och då har jag ändå bott på västkusten.
Jag sitter i nästan 3 minuter och försöker samla mig.

Jag älskar särskilt scenen med flickan som bokstavligen talat förlorar ansiktet.

Morbiditet efter morbiditet serveras. Pirayorna uppvisar rörande variation i sina matvanor. En tjej får skrevet uppätet, en annan dör (logiskt nog,) när en piraya genomborrar hennes bakhuvud och äter sig ut genom hennes mun.  Vi får även se ett mycket illustrativt klipp där en penis, av vilken någon tagit en tugga och lämnat resten, flyter runt.
Jag bestämmer mig där och då för att bli vegan, typ 4-ever.

Slutledning:

Så okej, det kanske inte är den smartaste, mest estetiskt förfinade filmen jag sett. Men ändå en film som funkar i nästan alla lägen,  kanske inte på första dejten dock(såvida du inte hänger med nån som är cool med 99 hud.) Ses med fördel med ett splatter-fan.

Hav, sex och blod, vad finns det att inte älska?

Piranha 3D hade premiär den 3 december och visas just nu på biografer runtom i Sverige.


5 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Är ökänd för sin totala oförmåga att underordna sig sociala strukturer, men är i övrigt förtjusande. Student på Estetikprogrammet vid Södertörns Högskola där hon försöker få in lite mer hiphop. Föredrar dokumentärer men är ruskigt svag för independentfilm.