Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Listor & Tips

Ros, ros!

Jag vet inte om han härjar runt på krogarna i Göteborg längre, men i många, många år fanns det en herre som med sitt lika säregna som lustiga kommando ”Ros, ros!” påkallade möjligheten att köpa rosor av honom. En dag som denna skulle vara en högtidsdag för honom i alla fall, för 2 juli är det just rosens dag.

Dagen till ära listar jag några filmer med ros i titeln. Vilken är er favorit? Har ni någon ros-film ni saknar?

War of the Roses

I denna svarta komedi gör det gifta paret Barbara och Oliver Rose (Kathleen Turner och Michael Douglas) livet extra surt för varandra när äktenskapet rasar.

The Name of the Rose

William av Baskerville (Sean Connery) och hans lärjunge Adso (Christian Slater) löser historiskt mordmysterium bland ondskefulla, självspäkande och förvirrade munkar på ett kloster under 1300-talet.

La vie en Rose

Marion Cotillard gör rollen som Edith Piaf i filmen om den skönsjungande sångfågelns dramatiska och innehållsrika liv.

Broadway Danny Rose

När agenten Danny Rose (Woody Allen) försöker få liv i en föredettings karriär (Mia Farrow) blir de snart insyltade i maffian.

The Rose

Lätt baserat på Janis Joplins liv spelar Bette Midler en rocksångerska på glid men fast besluten att återvända till sin hemstad som en superstjärna.

Rosemarys Baby

Nyinflyttade och gravida Rosemary (Mia Farrow) undrar om hon blivit galen när underliga saker, död och mardrömmar inträffar omkring henne i sitt nya hem.

Hedersomnämnande – Dr. Rosenpenis

Fletch (Chevy Chase) väljer ett doktorsnamn på volley.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.