Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Rum Diary – Trailer

Har det äntligen blivit dags för Johnny Depp att återta sin heder? Efter att ha mjölkat ut allt som går ur Pirates-serien genom att lattja runt med fjantiga sjörövare i åratal för att sedan totalt förnedra sig som pajas i kalkonrullarnas kalkonrulle, The Tourist så ikläder han sig nu åter rollen som degenererad persona i ännu en produktion baserad på Hunter S. Thompsons verk. Jag utgår här från att ingen har missat mästerverket Fear & Loathing in Las Vegas. Skulle så faktiskt vara fallet så vet ni i alla fall vad ni skall göra i helgen.

Den första trailern till The Rum Diary kommer här.

The Rum Diary bygger på Thompsons allra första roman som skrevs i början på 60-talet men inte publicerades förrän 1998. Samma fenomen gäller faktiskt filmen som har varit färdigställd i över två år men har inte getts ut förrän nu då man har haft svårt att hitta villiga distributörer.

The Rum Diary utspelar sig i slutet av 50-talet och kretsar kring den frilansande journalisten Paul Kemp som har bytt bekvämlighet och flärd i New York mot hetta och passion down in Puerto Rico. Han befinner sig i en kritisk vändpunkt i sitt liv där han inte riktigt vet vilket ben han skall stå på. Besatt av både rom och vackra kvinnor blir det allt svårare att fokusera på författandet. Skall han välja dekadens och förbjuden kärlek eller skriva? Plågad av sina inre demoner söker han sig till likasinnade, skabrösa, förlorade själar med vackra fasader som ständigt bränner sina ljus i båda ändar.

Johnny Depp som ännu ett av Hunter S. Thompsons alter egon. Krasch eller joyride?

För regin står den relativt färske Bruce Robinson och det skall bli spännande att se vad han kan göra med en sådan här film. Thompsons böcker tenderar ju att vara rätt skruvade och mångfacetterade så det krävs sin man att återge den rätta ”flumkänslan”. Paul Kemp spelas givetvis av Johnny Depp och jag hoppas verkligen att han kan porträttera huvudrollen på samma bländande vis som när han sopade banan med de flesta i rollen som den fullständigt nerdrogade och smått sinnessjuka gonzojournalisten Raul Duke. I övriga roller ser vi Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi och Amber Heard.

Jag förväntar mig ingen ny Fear & Loathing men trots en trailer som inte riktigt förmedlar den där skitiga, svettiga känslan av total dekadens i ett Karibien på 50-talet så ser jag fram emot filmen. Tyvärr känns den lite för modern, lite för fin. Man borde slängt på någon form av filter så filmen fick ett smutsigare och äldre utseende och om man sedan skall vara petnoga och trist så känns ju en snart 50-årig Johnny Depp kanske inte helt verklighetstrogen i rollen som en ung Paul Kemp. Dock tror jag inte att jag kommer att bry mig nämnvärt när jag väl sitter där i biosalongen. Nej, trots blandade känslor från trailern så tror jag faktiskt att detta blir riktigt bra. Hey, alla försök att bryta sig loss från Jack Sparrow applåderas.

Årets julklapp blir en blingad sköldpadda. Kom ihåg vart du läste det först!

The Rum Diary har amerikansk premiär den 28:e oktober. Det är i skrivande stund osäkert när den kommer till Sverige.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."