Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Sanning eller sojasås? John Dies at the End filmatiseras

Nu kommer filmatiseringen av John Wong’s helgalna tripp från 2007. Don Coscarelli, mannen bakom den smått fantastiska Bubba Ho-Tep skall försöka göra film av all galenskap från den moderna kultboken John dies at the end. 

Det är förmodligen lättare att förklara nanoteknik för en tredjeklassare än att försöka återge själva handlingen i John dies at the end men i centrum står i alla fall den nya drogen Soy Sauce som ger användarna förmågan att kunna resa mellan olika dimensioner och tidseror men som med alla droger finns det en baksida. De som fastnar i beroendet genomgår en personförändring och blir aldrig riktigt sig själva igen. En invasion av sojasås-pundare är nu förestående och någon måste rädda mänskligheten. Dave och John är de två mindre begåvade unga männen som får det otacksamma uppdraget på sin lott.

Huvudrollerna spelas av Chase Williamson och Rob Mayes men filmen bjuder också på mer kända namn som Paul Giamatti och Doug Jones (mest känd för att spela monster som bland annat Pan och Pale Man i Pan’s Labyrinth).

John dies at the end har framför allt en mycket intressant bakgrundsstory. För det första heter John Wong inte alls John Wong. Faktum är att han inte ens är asiat. Författaren tog helt enkelt det vanligaste efternamnet i världen för att vara svår att hitta. Hur som helst, John dies at the end har blivit beskriven som en kombination av Douglas Adams och Stephen King och det intressanta med boken som den här filmen bygger på är att den faktiskt skrevs och lades upp på internet innan författaren fått tag i något förlag villigt att publicera. Boken blev alltså utgiven enbart på grund av den popularitet den redan uppnått on the internetz. Ett fenomen som bevisar att det faktiskt kan löna sig att trycka ut sina alster rätt ut i det ofta obetalda cyberspace.

"Var är Anticimex när man behöver dem?"

Jag, och många med mig tyckte att boken var grym. Över 70 000 personer läste onlineversionen innan den plockades ner. John dies at the end var originell, oförutsägbar och helt fuckin’ insane! Trailern får mig att tro att filmatiseringen kommer att bli riktigt lyckad. Halvkassa specialeffekter med mycket slem och gore, sjuka scener och Paul Giamatti luktar kultsuccé lång väg och jag känner angenäma Cronenberg-vibbar från både Naked Lunch och Existenz.

John Dies at the End har premiär under 2012

3 COMMENTS

  1. Det har du givetvis rätt i! David Wong och inget annat. Sen timme och namnet på filmen orsakade tillfällig härdsmälta i undertecknads hjärna i detta specifika fall… Sorry for the confusion!

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."