Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Sherlock Holmes: A Game of Shadows – Trailer

Efter den första filmens succé så sparkar nu Guy Ritchie åter liv i den charmerande brittiska mästerdetektiven Sherlock Holmes. I uppföljaren, A Game of Shadows får Holmes för första gången stifta bekantskap med sin, från böckerna, ständiga nemesis Professor Moriarty.

Personligen stod jag inte längst fram i hyllningskåren när gällde den första filmen och lär nog inte stå där nu heller. Jag tycker helt enkelt inte om hur man har förvandlat den gamla klassiska berättelsen med de fantastiska karaktärerna till en 2-timmars lättsam actionmatiné. Nu var det ett tag sedan jag läste Sir Arthur Conan Doyle’s samlade verk men jag är i alla fall ganska övertygad om att han inte gick omkring på Londons gator och bankade skiten ur folk i tid och otid. Jag kan heller inte minnas att han hade kampsportsskills som Jackie Chan. Nej, det var mer hjärnornas kamp och underfundig, torr brittisk humor. När man ser Ritchies tolkning av Sherlock Holmes är det mer en bombastisk våldsförhärligande extravagans i snygga miljöer. En blandning av Lock, Stock & Two Smoking Barrels och Pirates of the Carribean om man så vill. Dessutom tycker jag personligen att rollerna borde varit ombytta. Jude Law känns mer Sherlock för mig än Robert Downey Jr.

En typisk scen, ur vilken som helst av filmerna.

Det är vansinnigt snyggt, det smäller, det springs och både bråte och folk flyger stilrent i slow-motion men det känns lika innehållslöst och ytligt som förra gången. Det känns nästan som om man tagit ett karbonpapper och lagt över första filmen och kopierat det mesta, bytt ut skurken och adderat ett tåg för att sedan gå hem glada och nöjda med sitt dagsverke. Jag kommer säkert att se filmen ändå, dock hoppar jag nog biobesöket den här gången.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows har biopremiär den 16:e december i år.

1 COMMENTS

  1. Kul att se ifall Noomi kan leverera i en storproduktion. 
    Jag gillade första filmen och förväntar mig inget mer än en klassisk söndagsmatiné

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."