Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Sleeping Beauty – Trailer

Den vackra Emily Browning, nu senast sedd i Sucker Punch, spelar här den unga studenten Lucy, som trots mängder av småjobb inte får sin ekonomi att gå ihop. Vad gör man då? Jo, man börjar givetvis att jobba på en s.k. ”gentleman’s club” som det så fint heter. Så vad är då problemet? Ung snygg tjej med dåligt cashflow umgås med rika snygga män. Well, think again för här är det bara riktigt gamla män som hänger, vi snackar alltså Hugh Hefner old. Gamla snuskgubbar som skall serveras te, mat och kakor av mer eller mindre nakna flickor.

Ett litet problem i sammanhanget är dock att vad som inte stod att finna i kontraktet är att Lucy också skall agera en s.k. ”sleeping beauty”, d.v.s. hon drogas med ett speciellt te som försätter henne i en djup sömn. Denna drog raderar dessutom hennes minne när hon väl vaknar upp men under tiden så får givetvis samtlig klientel göra exakt vad de vill med henne. Lucy börjar dock ana oråd och blir sugen på att ta reda på vad som egentligen händer under dessa minnesluckor, trots att hon blivit strängeligen varnad för konsekvenserna. Fångar detta ditt intresse? Kolla trailern.

Jag måste i alla fall säga att det här definitivt är min kopp te alla dagar i veckan. Jag tänker mig lite Blue Velvet, en hel del Eyes Wide Shut, lite Secretary på det och en rejäl dos motiverad vardagsrumserotik med en fängslande story. En spännande debut av australiensiskan Julia Leigh, som både har skrivit och regisserat filmen, med lite back-up av den fantastiska Jane Campion.

Det finns inget datum satt ännu men jag kommer helt klart att hålla mina korpgluggar öppna!

1 COMMENTS

  1. Verkar vara grymt skön stämning och fint foto. Jag fastnade inte helt för filmen/trailern innan jag läst vad den handlade om för tyckte inte trailern levererade mer än en känsla. Det kan väl vara ok men jag har gärna något mer att gå på i en trailer. Lägger till den på listan över filmer att se.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."