Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

Smurfarna – Trailer

"-Vad i smurfete gör vi här?!"

Det känns lite löjligt att återigen börja en trailerrecension med att tjata om Hollywoods tillsynes eviga idétorka och hur dom tycks rota längre och längre ner i lådan efter populära serier, böcker och gamla filmer… men vad kan jag göra när det fullkomligt rasar in filmer baserade på den ena förlagan efter den andra? Det verkar dock som att några producenter nu har nått botten av lådan och vänt sig till papperskorgen för inspiration. Inte så att smurfarna är skräp, jag läste själv sönder mina gamla album, men ärlig talat… är det en bra grund till en långfilm? Ta en titt på den första teaser-trailern.

Eftersom det här är en teaser i ordets rätta bemärkelse så är det ingen större idé att försöka bilda sig en uppfattning om filmens handling, men enligt synopsis så kastas smurfarna på något sätt ut från sin magiska värld och in i vår, närmare bestämt mitt i Central Park och nu måste dom hitta hem innan Gargamel hittar dom. Bara där rynkar jag på näsan, varför ska dom hamna i vår värld? Varför ska allting moderniseras och uppdateras? Kunde dom inte fått vara kvar i den ”fantasy-värld” där dom alltid har varit? Det finns över 20 album med fullt fungerande och roliga smurfhistorier så om ni nu nödvändigtvis ska återuppliva smurfarna, varför inte använda någon av originalhistorierna?

"-Är det någon som har släppt sig? Nähä det var tydligen bara den här filmen som stinker!"

Varför CGI blandat med live-action? Kan ni inte bestämma er? Måste alla familjefilmer vara i 3D? Jag får starka ”Alvin och Gänget”-vibbar och den filmen gav mig grava synapsstörningar. Jag tror på det här lika mycket som jag tror på tomten, jag kan helt enkelt inte se någon möjlighet för det här att bli bra.

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En cineastisk allätare som framförallt slukar genrefilm och Tv-serier. Tycker att Leonardo Di caprio är på tok för överskattad och har en förkärlek för udda karaktärer. Skriver manus och drömmer om att sätta genrefilm på den svenska filmkartan. Vattuman och en smula laktosintolerant.