Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Stjärnor brister ut i pudelrocksång

Musikaler. De kan vara töntiga, dåliga… och alldeles alldeles underbara. Och nu är det ett riktigt smaskigt musikalprojekt på G. Nämligen Rock of ages, filmatiseringen av Broadway-musikalen med samma namn, som utspelar sig på pudelrock-scenen i LA på 1980-talet.

Russel Brand och Paul Giamatti är på gång för roller, och regissören Adam Shankman har hittills samlat Tom Cruise, Mary J. Blige, Julianne Hough och Alec Baldwin i rollistan.

Och har en musikal Alec Baldwin i rollistan så är det helt klart på väg åt rätt håll enligt min mening.

Inte för att jag har någon större koll på hur han dansar eller sjunger, men han är ju Alec Baldwin. Han är stilig, han är rolig, han har självdistans. Han vet hur man håller ett cocktailglas.

Som ni ser, han vet hur man håller ett cocktailglas den där Baldwin.

Storyn i Rock of ages kretsar kring en småstadstjej som kommer till Hollywood för att uppleva 80-talets rockscen, men som det inte går helt bra för. Hon blir bland annat involverad med Tom Cruises karaktär, en arrogant och charmig stjärna på toppen av sin karriär, och hon börjar jobba som strippa på en klubb som drivs av Mary J Bliges karaktär i filmen.

Okej, när jag läser vilka låtar som förekommer i scenversionen av musikalen, exempelvis We’re not gonna take it, I want to know what love is och The Final Countdown, så måste jag erkänna att det börjar rycka lite i pinsamhetsnerven. Men så tänker jag på att Alec Baldwin ska spela avdankad rockare och nattklubbsägare och då blir allt bra igen.

Och att Tom Cruise ska spela en slags superrockstjärna vid namn Stacee Jaxx. Bara en sån sak. Jag säger det igen: det kan vara töntigt, dåligt…och alldeles alldeles underbart.

Kuriosainfo 1: Svenske Adam Anders, som också ligger bakom musiken i musikal-tv-serien Glee,  ska tillsammans med Desmond Child skriva en originallåt till filmen, som annars i stort sett ska innehålla samma låtar som scenversionen.

Kuriosainfo 2: Regissören Adam Shankman har en del musikalerfarenhet sedan innan. Han gjorde nyversionen av Hairspray 2007, och har också varit koreograf vid flera produktioner. Till exempel var det han som koreograferade det speciella musikalavsnittet av Buffy the Vampire Slayer, där en mystisk kraft gör att invånarna i Sunnydale brister ut i musikalnummer.

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.