Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Straw Dogs – Trailer

Straw Dogs från 1971 med Dustin Hoffman i huvudrollen var en rejält nervkittlande thriller, en av sin tids allra bästa faktiskt. Det var också den första ”hämnarfilmen” som sedan kom att ligga till grund för många kommande filmer i genren, de flesta med en stenhård Charles Bronson i huvudrollen. Straw Dogs ansågs väldigt länge vara extremt våldsam och den innehöll också en mycket omtalad våldtäktsscen av en natur som aldrig tidigare visats för den stora massan. Nu har man alltså i sann Hollywood-anda beslutat sig för att göra en remake av thrillerklassikern. Frågan är, lyckas man i modern tid att behålla nerven och hur överraskar man en publik som har sett det mesta av våld på vita duken?

Manusförfattaren David Sumner, här spelad av James Marsden flyttar tillsammans med sin fru, den bedårande Kate Bosworth, tillbaka till hennes hemtrakter i amerikanska södern och som alla vet så kryllar ju detta geografiska område av ondskefulla rednecks och andra oborstade typer som lever för att terrorisera och våldta folk. Ondast av de alla är Charlie som spelas av allas vår svenska superhunk Alexander Skarsgård. Vad är det med Skarsgård och takläggning förresten? Under sin relativt korta filmkarriär har han lagt tak i tre av sina filmer. Kanske något att falla tillbaka på när karriären dalar, spriten tar överhanden och magen börjar puta ut.

"Jag tänker gå längst fram och sura tills någon ger mig sletna camokläder och en truckerkeps, så det så!"

Betyget då? För det första visar trailern halva filmen. För det andra har jag svårt att se hur den här filmen skall hålla hela vägen igenom. Det var en sak på 70-talet när denna typ av film var ett helt nytt grepp inom filmbranschen men känslan efter att ha sett trailern är att det detta bara blir en skaplig dussinfilm och att det blir alldeles för mesigt! Dessutom undrar jag hur det relativt oprövade kortet Marsden skall kunna upprepa den otroliga skådespelarinsatsen som Hoffman levererade i rollen som David Sumner. Någonting säger mig dock att Skarsgård kommer att vara klockren i rollen som the royal douchebag!

Straw Dogs har svensk biopremiär 7:e oktober i år

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."