Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Svensk film med Johannes Brost prisad i Toronto

Johannes Brost som Janne

Svenske Axel Petersén fick idag ta emot kritikerpriset för bästa debutfilm på den internationella filmfestivalen i Toronto, för sin film Avalon. Extra kul är det för att det är första gången som en svensk film får pris på vad som anses vara Nordamerikas främsta filmfestival.

Avalon handlar om ett gäng åldrade festfixare som inte vill att festen ska ta slut, och utspelar sig under den ökända Tennisveckan i Båstad. Huvudkaraktären Janne, en före detta nattklubbspromotor som nyss avtjänat ett straff med fotboja, reser till Båstad för att öppna ex exlusiv nattklubb och få sitt liv tillbaka på rätt spår. Och helt otippat är det Johannes Brost, allas vår Joker i Rederiet, som spelar Janne. Alltså verkar det vara dags för en comeback á la Ulf Brunnberg i Fyra Nyanser av brunt, det vill säga att en skådis som mest förknippats med töntiga, oseriösa roller plötsligt blir hyllad i en seriös, konstnärlig film. Eller vad tror ni? Den amerikanska branschtidningen Varietys recensent beskriver i alla fall Johannes Brosts skådespelarinsats som anmärkningsvärd, och ger filmen mycket gott betyg i övrigt också.

Regissören Axel Petersén har tidigare bland annat gjort den guldbaggenominerade kortfilmen A good friend of Mr World, och Avalon får vanlig premiär i Sverige först i februari nästa år. Det ska onekligen bli intressant att se!

Avalon – Teaser 2 from Avalon the Film on Vimeo.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.