Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Film

The Expendables – Videovåldet gör comeback

Sylvester Stallone har dragit ihop ett helt gäng avdankade actionstjärnor och gjort en riktig 80-tals actionrulle. Sly regisserar, spelar huvudrollen och har varit med och skrivit manus. Det fungerade med Rocky 1, men jag är väldigt tveksam att det gör det här. Jag önskar att jag vore exalterad, men det är jag tyvärr inte. Nu har i alla fall den första trailern släppts. Vad tycker ni? Är ni sugna på videovåld igen?

12 COMMENTS

 1. Jason Statham är en av mina personliga favoriter sedan Lock Stock och Snatch så d här måste vara bra skit…….eller kanske inte?

 2. Wow… jag är mållös! Om det är för att jag blev exalterad över att se typ ALLA mina barndomshjältar på samma gång och fick en nostalgisk härdsmälta eller om det beror på att jag blev chockerad över att Hollywood låter PRO springa runt och riskera att bryta lårbenshalsen i skottsäkra västar. Allt med den här trailern säger att filmen borde funka och bli en hit… på 80-talet! Om det är ironi så är det genialiskt, om det är meningen att vi ska ta det på allvar så är det idiotiskt. Jag är bara besviken över att Stallone missat att fråga Chuck Norris, Steven Seagal och Michael Dudikoff om dom också kunde vara med på ett hörn. "The Expandables"? Snarare "The Ex-moviestars".

 3. Hurra! Känns som ett stycke underhållning av den gamla skolan!

  Håller dock inte med om att det bör vara en självironisk vinkel på filmen för att den ska funka. Det som gjorde exempelvis "Missing in Action", "Commando", och "Delta Force" så underhållande var ju just den totala avsaknaden av humoristiska avsikter. Det skapade ju i sin tur ofrivillig underhållning, vilket gjorde filmerna till något helt annat än producenterna hade tänkt sig; actionkomedier i ordets rätta bemärkelse.

  Charmen låg ofta i låga produktionsvärde, stereotyper och kackigt skådespel. De två sistnämnda komponenterna lär vi garanterat få se i "The Expendables". Jag hoppas verkligen inte att Sly väljer att blinka mot kameran och gå "tounge-in-cheek" á la världens sämsta regissör Guy Richie. Jag vill att varenda scen ska vara överdriven bortom all vett och sans och när det exploderar ska volymreglaget vara fastlimmat på elva.

  Underbart att se att "Angel" från Dexter skymta förbi som nån typ av bananrepubliksdiktator och att Eric Roberts är skurk är väl lika självskrivet som att den här filmen kommer sågas längs fotknölarna.

 4. Att 80-talets actionfilmer har den där charmen för oss beror nog ganska mycket på att vi växte upp med dom. När vi såg dom som små visste vi inte ens vad ironi var, vi tog filmerna på lika fullt allvar som filmskaparna. Det gör att vi idag kan skratta åt den totala avsaknaden av ironi som genomsyrar dessa filmer. En svunnen tid då politiskt korrekt bara var en samling bokstäver, där det var ok för en hjälte att brutalt meja ner en hel by av obeväpnade människor i mellanöstern för att vi VISSTE att dom alla var elaka skurkar, att det gick att bli filmstjärna trots noll skådespelartalang bara man hade muskler och kunde roundkicka skallen av folk. Att göra en sådan film idag och ta det på allvar borde anses som smått kriminellt, som en Steven Seagal-film med hög budget ungefär. Men som sagt är det en självironisk blinkning till det forum som gjorde dom flesta av huvudrollerna i "The Expandables" till världsstjärnor, så kan det i stort sett bara bli bra.

  P.S. Jag glömde ju Jean-Claude Van Damme i mitt tidigare inlägg 🙂 D.S.

 5. @Alexander Kantsjö

  Visst har du rätt i det. 1986 var "Delta Force" den absolut bästa film jag hade sett i hela mitt liv. Ingen ironi så långt ögat kunde se. Så jag hoppas du har rätt och att Sly snarare gör en homage till genren á la Tarantino, men jag undrar om han är tillräckligt begåvad för det? Jag har för mig att han i en intervju nämnde att JCVD hade blivit tillfrågad men att han tackade nej.

  Som att han har något bättre för sig?

 6. Är Arnold verkligen med på ett hörn, eller har man bara klippt och klistrat in hans feja som i sista Terminator-rullen?

 7. @Jacques. Ja, det är Arnold. Det är en liten scen där hela gamla Planet Hollywood-gänget medverkar.

 8. @ Måns Lindén

  JCVD trodde väl kanske att han skulle kunna surfa på vågen efter just "JCVD" som jag faktiskt diggade, men så gjorde han Universal Soldier: Regeneration och sjönk till botten av "has-been-träsket" igen. Att Sly skulle klara av att göra en homage är nog att förvänta sig för mycket, men man kan alltid hoppas! Bruce Willis har ju gjort allting med glimten i ögat på sista tiden och han ställde ju upp… om än väldigt kort. Hur som helst så kommer jag med största sannolikhet att se filmen, kanske inte på bio, men ändå. Jag tror mer på filmatiseringen av "A-team". Där tar dom sig verkligen på allvar och det skjuts och sprängs tillräckligt för att ställa "Delta Force" i skamvrån bara i trailern.

 9. Det skulle vara "där tar dom sig verkligen INTE på allvar" angående A-team. Jag är nog lite påskberusad!

 10. Jag är svårt sugen på den här skiten. Det känns oerhört befriande med en skön actionrulle som är just bara det: en skön actionrulle. Det var ju det som var så fantastiskt med actionfilmerna på åttiotalet. En film kunde handla om ett gäng kroppsbyggare som jagades av ett monster i en djungel och det räckte med det. Ingen ironi, inget politiskt korrekt bullshit, inget förbannat moraliserande utan bara skön opretentiös action.

 11. @Christian Eklöw

  Shit! Det hade varit grymt! Om alla dessa föredettingar på något sätt tvingades in i en situation där dom blir tvungna att agera som sina forna karaktärer. Lite Three Amigos eller My Name is Bruce fast med en enorm budget! Awesome!

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.