Senaste Kommentarer

Top Commenters

The Runaways – Recension

Inlägg av Christian Eklöw den 6 oktober 2010 i

Film Recension

The Runaways

Filmen handlar om skapandet av den legendariska punkgruppen The Runaways i mitten på sjuttiotalet. Filmen baseras på sångerskan Cherie Curries självbiografi Neon Angel och filmen är regisserad av Floria Sigismondi.

Filmen kretsar kring Joan Jett och Cherie Currie som spelas av Kristen Stewart och Dakota Fanning. Både två är riktigt bra men Dakota Fanning är fenomenal som stigande och fallande rockstjärna. För en stund glömmer jag bort att de endast var sexton år när hela deras värld förändrades och när jag blir påmind om det känns dekadensen ganska obehaglig.

Jag dras in i historien men aldrig tillräckligt djupt för att bli riktigt berörd, jag märker att jag istället sitter och funderar på vad som hände med dessa människor på riktigt än vad som ska hända dem i filmen. Trots det är The Runaways en helt okej film. Den känns lite Tv-mässig ibland och Michael Shannon som spelar managern Kim Fowley känns mest överspelad och fjantig. Tyvärr verkar det inte som Floria Sigismondi tyckte det för han har en alldeles för stor roll.

Om ni som jag har ett hjärta som klappar lite extra för biografiska musikfilmer tycker jag absolut ni ska se den. Det känns bara lite tråkigt att denna historia inte fick den filmatiseringen som den var värd.

The Runaways släpps 6:e oktober på DVD

Släpps 6 oktober på DVD

Skrivet av Christian Eklöw

Wannabe rockstjärna som älskar amerikansk independent och blir uttråkad av actionrullar. Önskar att jag hade fått regissera Knubbigt regn.

Är du också onyanserad? Dela med dig.
bloglovin
Fler onyanserade inlägg