Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 / Teaser Trailer

Nu är jag förmodligen helt fel person att bedöma den här trailern då jag anser att hela den här filmserien representerar allt som är dåligt inom filmvärlden. Jag avskyr hur Stephanie Meyer helt ogenerat tagit den urgamla, vackra och sorgliga legenden om vampyrer och vampyrism och på ett vedervärdigt sätt förvandlat den till en miljardindustri och ett konceptuellt fjortisjippo á la Beverly Hills 90210 möter Romeo och Julia. Tonårsvampyrer som glittrar, dricker kaffe latte, kör Volvo C30 och betalar skatt? Nej Stephanie, ditt dollarkåta fruntimmer, jag kommer aldrig att förlåta dig för detta helgerån men jag skall i alla fall försöka lägga mina personliga värderingar åt sidan för att ge en så rättvis bedömning som möjligt av teasertrailern som nu släppts.

I Breaking Dawn skall alltså alla små emoflickors dream boy, Edward Cullen (Robert Pattinson) äntligen få gifta sig med planetens tristaste och alltigenom träiga personlighet, Bella Swan (Kristen Stewart). Giftermål innebär också smekmånad, så vart åker vampyrer på smekmånad då? Just det, till Rio såklart! Sola lite, köpa lite schysst inhemsk vitlök bland favelorna och eftersom Brasilien också är ett djupt troende land så dräller där säkert av krucifix också. Hela staden övervakas ju för övrigt av en jättestaty av Jesus. Jag hade velat se Vlad Tepes a.k.a. Dracula ta sin weekendbag och checka in på ett lyxhotell med all inclusive nere vid Copacabana. Hur som helst glömde de unga turturduvorna att praktisera säker sex vilket naturligtvis leder till att Bella blir gravid på kuppen och tvingas därmed nu ta det stora beslutet, skall hon fortsätta vara människa och riskera att dö av barnet hon bär på eller har det slutligen blivit dags att för henne att börja glittra som de andra små vampyrerna? Skall hon låta Edward bita henne? Spänningen är olidlig! Det slår mig faktiskt att det jag undrar över mest är om man får se de ändra sin Facebook-status till ”married”.

Så fick då Edward sin Bella till slut

Trailern i  sig är väl ändå rätt ok men samtidigt inte jätteupphetsande heller. Den bjuder faktiskt inte på några överraskningar alls utan är precis vad man hade väntat sig men musiken är rätt pampig. Regissören Bill Condon har denna gång fått 260 miljoner dollar att leka med så vi får hoppas att han investerat lite i specialeffekter den här gången, de sög som bekant rätt kraftigt i tidigare filmer. Nej, hur objektiv jag än försöker vara, det går inte jättebra, så kan jag inte se hur Breaking Dawn skall lyckas där man tidigare misslyckats så kapitalt. Min gissning är att det blir precis som innan, styltiga dialoger, klyschiga repliker, genomuselt skådespeleri, en story tunnare än Kate Moss på en öde ö och så detta förbannade glitter!

Mitt objektiva betyg blir:

Mitt subjektiva betyg blir:

Breaking Dawn – Part 1 har biopremiär 18 november i år

2 COMMENTS

  1. Hon har verkligen förstört det magiska med vampyrer och den här hysterin kring böckerna och filmerna gör mig både ledsen och lite förbannad. Klassiska vampyrhistorier har alltid varit min drog och jag väljer Dracula över Edward anyday. 

  2. Åh herregud… Jag kan endast vidhålla att böckerna ÄR (och kommer alltid vara ) bättre än dessa filmer. Dessutom kan man väl inte förvänta sig att tonårsböcker med trånande ”oskuldsfull” sexlängtan blir bra filmer?

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."