Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

Twixt – Trailer

Inspirerad av skräckmästaren Edgar Allen Poes gamla alster kommer nu Twixt.

Francis Ford Coppolas berättelse om Hall Baltimore, en författare på kraftig dekis som hamnar mitt i ett seriemördardrama under en av sina bokturnéer ute på vischan. Han ser här sin chans att skriva en bestseller men dras själv med djupare och djupare in i händelserna.

Här sparas det inte på något. Vampyrer, häxor, spöken, goth-rockare, otäcka barn, och seriemord. Allt på en gång och resultatet luktar inte så lite Stephen King, som man faktiskt också refererar till i trailern. Jag måste säga att det är lite förvånande att Coppola hoppar in i ett sådant här projekt nu år 2011 för det känns onekligen ganska daterat. Inte skräckgenren i sig men hela trailern känns väldigt ”80-90”. Det är svårt att riktigt sätta fingret på varför men känns det inte som om Twixt hade kunnat ha premiär samtidigt som Lost Boys?

Om Steven Seagal hade fått rollen som Agent Cooper i Twin Peaks

Ibland kan det faktiskt bli för mycket av det goda. Det känns rätt rörigt och trots sitt rika innehåll av allsköns hemskheter så har man lyckats göra en förbannat tråkig trailer. Det börjar riktigt lovande, med en inledning som tagen ur Twin Peaks med Tom Waits förtrollande berättarröst men sedan utvecklas det hela till ett 3 minuter långt sömnpiller. Men den största frågan av dem alla är givetvis, varför Val Kilmer? For the love of God! Karln har ju sedan länge tappat allt och går nu mest omkring och ser uttråkad ut.

Hur mycket jag än älskar övernaturliga varelser och seriemördare så känner jag mig inte jättesugen på det här. Twixt förmedlar helt enkelt inte den där krypande, läskiga känslan och jag har nog glömt bort hela skiten redan i morgon.

Twixt har premiär på Toronto International Film Festival i höst. Okänt när filmen kommer till Sverige.

4 COMMENTS

  1. Poetisk? Medvetet eller omedvetet så gillar jag ordvitsen 😉

    Kan givetvis bli hur bra som helst men jag tror tyvärr att det blir hur uselt som helst. Tempot och Kilmers skådespel i trailern tyder i alla fall på det. Oftast väljer man ju att visa höjdpunkterna i en trailer och är detta det bästa ur filmen så är i alla fall jag minst sagt skeptisk. Eller är det bara jag som tycker att det stinker?

  2. Jag håller med om att Val Kilmer inte imponerar stort direkt…men det var nån känsla i den (trailern) som jag gillade ändå, så jag vill inte ge upp den helt ännu.

    Uppvuxen i gbg…sorry:)

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."