Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film Listor & Tips

Vilken är egentligen den mest episka kärlekshistorien på vita duken?

Idag är det tydligen kärlekens dag, så jag tyckte att det kunde vara mysigt med lite kärlek även här hos oss. Men vilken kärlekshistoria är egentligen den mest episka? Först tänker jag att det såklart är beroende på vad en själv ser som kärlek, och var i livet en står. Ibland är det kanske mer gripande med den lugna trygga kärleken, över den stormande, omöjliga och omtumlande. Jag har kollat runt lite för att se vad internet tycker i frågan, även fast jag mest är intresserade av vad ni själva tycker, och jag kan säga så här, internet är långt ifrån enig, men det finns några som dyker upp lite oftare i sammanhanget.

The Notebook

Titanic

A walk to remember

Casablanca

 

Jaha, alla de där var ju jättebra, men ser ni den röda tråden? Det verkar som att den ouppnåliga och omöjliga kärleken är den som toppar listorna. Jag ser faktiskt knappt någon film nämnas, där vi får se några som är kära, fortsätter att vara kära, och klarar sig igenom filmen med livet i behåll. Kanske är det inte så vi vill tänka på kärlek, även om det nog är den absolut finaste typen av kärlek som finns.

Jag själv gillar att se den självklara kärleken på film. När de involverade bara har ögonen för varandra och det inte finns några kompromisser. Det är ofta filmer där kärleken inte är huvudingrediensen, utan mer ett sätt att driva karaktärerna. Som paret O’Mara i Gangster squad, där deras kärlek är stark och fin genom hela filmen, fast att den egentligen inte är i fokus. Jag skulle nog inte lista Gangster squad som den mest episka kärlekshistorien på film någonsin, men ni fattar vad jag menar. Kärlek måste inte vara omöjlig och stormande för att vara vacker.

Men nu vill jag veta vad ni tycker. Vilken är egentligen den mest episka kärlekshistorien på vita duken?

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.