Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Film

The Woman in Black – Trailer

Fråga: Vad gör Daniel Radcliffe efter tio års trollande i Harry Potter?

Svar: Han jagar spöken i gamla hus.

Skräckisen The Woman in Black är ursprungligen en bok av Susan Hill som senare filmatiserades när ruggiga spökhistorier på film var som bäst, nämligen i slutet av 80-talet. Nu görs det alltså en re-make på filmen där Daniel Radcliffe spelar den unge advokaten Arthur Kipps som reser till en avlägsen del av Storbritannien för att organisera ett dödsbo av en nyligen avliden klient. Väl där stöter han på ett illasinnat spöke som är ute efter hämnd, den osaliga kvinnan i svart.

Daniel Radcliffe försöker här per omgående att skaka av sig Harry Potter-stämpeln, vilket han givetvis gör helt rätt i. I The Woman in Black har grabbhalvan skaffat tredagars stubb, fimpat brillorna och ser därmed genast 15 år äldre ut. Radcliffe har självklart en lång väg att gå innan han kommer att ses som någon annan än just Harry Potter men han måste ju börja någonstans.

Daniel Radcliffe har lagt trollstaven på hyllan i The Woman in Black

Efter besvikelsen Insidious sätter jag nu mitt hopp till The Woman in Black. Av trailern att döma så har filmen alla möjligheter att bli en härlig skräckupplevelse att avnjuta en iskall vinterkväll när vårt avlånga land ligger täckt i mörker och kyla. The Woman in Black är regisserad av James Watkins som gav oss Eden Lake och trailern är både snygg och småläbbig och även om jag är högst tveksam till att den når ända upp till originalet så får man väl ibland helt enkelt hålla tillgodo med vad som bjuds.

The Woman in Black har premiär 10:e februari 2012

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missförstådd kverulant, född i fel århundrade. Det finns inga gråzoner, allt är svart eller vitt, fast mest svart. Njuter av lidelse, yta och syntpop. Den vackraste komplimang jag fått är "subtilt hämndlysten och underbar."